Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Η ιστορια δεν παραγραφεται... Ευρωπαικη συνειδησι και Ολοκληρωτισμος... Ανυπαρξια Ελληνικης Παρουσιας.!



α) Το εκτο Φερετρο...
-------------------------
Οι ταφοι δεν ειχαν σημειωθει.
Τα πτωματα εταφησαν χωρις φερετρα και με τα προσωπα στραμμενα προς προς την γη. Ετσι προεκυψε κατά την εκταφη όσων οστων ειχαν απομεινει, προκειμενου να γινη η τιμητικη κηδεια και επαναταφή ακριβως μετα από 31 χρονια , την 16η Ιουνιου 1989 στην Βουδαπεστη, του Ιμρε Ναγκυ και των συνεργατών του.
«Που Είναι Θαμμενοι?» Ρωτουσαν χηρες των Παλ Μαλετερ και Γκεζα Λοσοντζι κατά την διαρκεια τηλεοπτικης συνεντευξεως στη Βουδαπεστη τον συνταγματαρχη Μπελα Ταρι, υπευθυνο των διαδικασιων της εκταφής .
«Μα ειλικρινως δεν γνωριζουμε ποιος είναι θαμμενος και πού...» Ηταν η απαντησι.
«Σ’αυτή τη περιοχη εθαβαν ακομη και ζωα του ζωολογικού κηπου» ( από αρθρο του HENRY KAMM, SPECIAL TO THE NEW YORK TIMES , που δημοσιευθηκε στις 8 Φεβρουαριου 1989)

Τελικως η τιμητικη κηδεια και η τελετη της επαναταφης ειχε πεντε «σωρους» αλλα εξι φερετρα.

Εκτος εκεινων του Ιμρε Ναγκυ, του Παλ Μαλετερ (υπουργού στρατιωτικών) και του Μικλος Τζιμες (ιδρυτου της εφημεριδος Ελευθερια της Ουγγαριας) οι οποιοι καταδικασθησαν την 15ην Ιουνιου 1958 και απηγχονίσθησαν την αμεσως επομενη, υπηρχαν αλλα τρια...
Το ένα ηταν του Τζεζα Λοσοντζι υπουργου τυπου και πληροφοριων του Ιμρε Ναγκυ και το άλλο του γραμματεως του, Γιοζεφ Σιλαγκι.

Ο Τζεζα Λοσοντζι πεθανε στη φυλακη τον Δεκεμβριο του 1957, μετα από κτυπηματα των βασανιστών που προσπαθουσαν να τον «ταίσουν» δια της βιας.

Αυτο μαρτυρησε ο συγκρατουμενος του, Miklos Vasarhelyi, επικεφαλής της Επιτροπης Ιστορικης Δικαιοσυνης, που επεζησε.
Το πεμπτο φερετρο ηταν του Γιοζεφ Σιλαγκι.
Τον Γιοζεφ Σιλαγκι, αναφερει και η Εστια με σημαντικες πληροφοριες για τα γεγονοτα της Ουγγρικης επαναστασεως κατά του κομμουνιστικου καθεστωτος τον Οκτωβριο του 1956, αλλα και με περιγραφες τραγικών εμπειριών για τους ηρωικους Ελληνας ομηρους που εσυραν οι ανταρτεςν-κομμουνιστες του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ/ΚΚΕ στην Ουγγαρία , εν πολλοις αγνωστες .

Όμως, αξιζει να διευκρινισουμε, ότι ο γραμματευς του Ιμρε Ναγκι, Γιοζεφ Σιλαγκι αρνουμενος να συνεργασθη με οιανδηποτε τροπο , δικαστηκε σε ξεχωριστη δικη στο λαικο δικαστηριο που τον κατεδικασε στις 22 Απριλιου 1958.

Εκτελεσθη στις 24 Απριλιου 1958, περιπου δυο μηνες ενωριτερα και όχι μαζι με τους Ιμρε Ναγκυ , Παλ Μαλετερ και Μικλος Τζιμες . (οι πληροφοριες από το ‘’Ινστιτουτο της Ιστοριας για την Ουγγρικη Επαναστασι’’)

Το εκτο φερετρο.

Αυτό ηταν για « τον αγνωστο πολεμιστη της ελευθεριας» και προς τιμην ολων εκεινων, που αγωνισθησαν και πεθαναν μαχομενοι για την ελευθερια. Στα δουλοφρονα ολοκληρωτικα καθεστωτα του κομμουνισμου Τις αμετρητες αθανατες ψυχες που δυστυχως λησμονησαμε , αγνοουμε και θα αγνοουμε για παντα.

*******************************************************

Όχι ομως ολοι…

β) Ευρωπαικη συνειδησι και Ολοκληρωτισμος.
-------------------------------------------------------------

Διοτι τον οχετο βοθρολυμματων του κομμουνισμου, την χυδαια σταλινικη συκοφαντια και την χαλκευσι της ιστοριας, την επιλεκτικη ληθη των νέο-ιστορικών και των «εκπαιδευτικων»των μεσαν Αποβλακωσεως, ερχεται η ολομελεια του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου να αποκαταστηση εστω και τοσο καθυστερημενα.

Την Περασμενη Τεταρτη 25η Μαρτου 2009 σε συνεδριασι της με Θεμα «Ευρωπαικη συνειδησι και Ολοκληρωτισμος» στην οποιαν συμμετειχαν ολες οι πολιτικες εκπροσωπησεις ( Ευρωπαικο λαικο κομμα, Σοσιαλιστες, Πρασινοι κλπ) ολοι ανεξαιρετως εταχθησαν υπερ της δημιουργιας μιας επιτροπης και ενός ιδρυματος που θα μελετήσει τα εγκλήματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων και θα διερευνηση τα εγκλημάτων του κομμουνισμού και των ολοκληρωτικων καθεστωτων.

Εκ των διακεριμενων ομιλητων ( εκλεγμενων εκπροσωπων των χωρων των, με καθολικη ελευθερη ψηφοφορια) σημειωσαμε τα εξης:

Ο Αλεξάντρ Βόντρα, υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

«Φετος εορταζονται . τα 20 χρόνια από τη δημοκρατική αλλαγή στην Ευρώπη που θα πρέπει να καθιερωθεί ως μέρα μνήμης όχι μόνο αναφορικά με την πτώση του Σιδηρού Παραπετάσματος, αλλά και για να αντλήσουμε μαθήματα από το σύνολο των ολοκληρωτικών καθεστώτων της Ευρωπαϊκής Ιστορίας. ».
Επισης προτεινε πέρα να στηριχτούν θεσμικά και κυρίως οικονομικά τα σχετικά ιδρύματα καθώς επίσης και η έρευνα για τα εγκλήματα του κομμουνισμού να αποτελέσει ζήτημα της ΕΕ ως θεσμού .

Και κατεληξε με τα εξης:

  • "Η Ευρώπη, το οφειλει , το χρωστά σε όλους όσοι υπέφεραν στα ολοκληρωτικά καθεστώτα
  • Η ένταξις στην ΕΕ όλων όσοι βίωσαν τα δεινά του κομμουνισμού είναι η εγγύηση ότι ποτέ ξανά δε θα επιστρέψουμε στον ολοκληρωτισμό.
  • Αποτελει χρέος στα παιδιά μας, που θα πάρουν μαθήματα από το παρελθόν του ολοκληρωτισμού".

Ο Γιαν Φιγκελ, αρμοδιος επιτροπος για θεματα εκπαιδευσεως (να μια αγνωστη λεξι για την Βλακνοταλιμπανια) Νεολαιας, Κταταρτισεως και Πολιτισμου

Συνεχαρη το Ευρωπαικο κοινοβουλιο για την αποφασι του της ανακυρηξεως της 23ης Αυγουστου ( ημερομηνια υπογραφης συμφωνου μη επιθεσως και συμμαχιας Χιτλερικης Γερμανιας –Σταλινικης Σοβιετιας των Φον Ριμπεντροφ- Μολοτωφ) ως ημερα μνημης των θυματων του Σταλινισμου και του Ναζισμου και καλεσε ολους τους υπευθυνους και ελευθερους ανθρωπους να ενετεινουν τις προσπαθειες τους ώστε να διατηρηθη η μνημη των θυματων και των εγκληματων των κομμουνιστικων και ολοκληρωτικων καθεστωτων.

Διερωτωμαι που ειναι οι νεοελληνες Βουλευτες μας?

Φοβουνται μηπως κακοχαρκτηρισθουν απο τους ιεροκυρηκες του σταλινισμου εν Περισσω?

ΙΑΣΩΝ

2 comments:

  1. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΙΜΡΕ ΝΑΓΚΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ.
    ΟΜΩΣ, ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΤΟΝ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΠΕΣΑΝ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΣΑΛΟΔΟΞΙΑΣ.
    ...Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.
    Ή ΜΗΠΩΣ ΑΠΛΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο ΙΑΣΩΝ , παιδι μου.
    Γραφιδες σαν την δική σου, με κανουν υπερήφανο.

    ΣΤ. ΠΑΤΤΑΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή