Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Οι δύο πάμπλουτοι αντιπρόεδροι και το μεγάλο μυστήριο

Λεφτά για... τρεις ζωές έχει εξασφαλίσει η οικογένεια του Ευ. Βενιζέλου, λόγω κυρίως της οικονομικής ευρωστίας της συζύγου του, Λίλας Μπακατσέλου.
Το γεγονός αυτό πάντως είναι αρκετό για να αναδείξει την οικογένεια Βενιζέλου ως την πιο πλούσια οικογένεια υπουργού, καθώς στο «πόθεν έσχες» οι τραπεζικές καταθέσεις φτάνουν τα 2.772.992 ευρώ.
Πέραν τούτων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών έχει στην... ιδιοκτησία του μαζί με τη σύζυγό του 27 ακίνητα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα.
Πολυέξοδος αποδεικνύεται ο άλλος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. Στους τραπεζικούς λογαριασμούς του ιδίου και της συζύγου του υπάρχουν μόλις 65.000 ευρώ, παρά το ότι το 2008 και το 2009 είχαν εισοδήματα που ξεπέρασαν το 1.000.000 ευρώ, που προήλθαν κυρίως από πωλήσεις ακινήτων.
Φαίνεται ότι κατάφεραν να ξοδέψουν (άγνωστο πού όμως) σχεδόν ολόκληρο το ποσό, χωρίς να προχωρήσουν μάλιστα σε καμία σπουδαία αγορά. Για τον αντιπρόεδρο επομένως γεννάται μείζον ζήτημα, καθώς θα πρέπει να δικαιολογήσει το πού ξόδεψε σχεδόν 1.100.000 ευρώ μέσα σε δύο χρόνια, όταν μάλιστα στη δήλωσή του π.χ. το πεδίο με τα «καταβληθέντα ποσά για ακίνητα» (στην περίπτωση που είχε κάνει κάποια αγορά) είναι κενό.
Η οικογένεια Πάγκαλου φαίνεται ως ιδιοκτήτρια περίπου 50 ακινήτων σε Κέα, Καλύβια, Εύβοια και Αθήνα, με τα περισσότερα να προέρχονται από κληρονομιά. Το 2009 ο αντιπρόεδρος πούλησε τέσσερα ακίνητα (τρία διαμερίσματα στην Εύβοια και ένα οικόπεδο στη Σαρωνίδα), αντί συνολικού τιμήματος περίπου 450.000 ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, ο προσωπικός τραπεζικός λογαριασμός του είναι πενιχρός, με μόλις 16.000 ευρώ.
Περίεργα πράγματα καταγράφει και το «πόθεν έσχες» του δελφίνου του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος φαίνεται ότι πέτυχε τη συμφωνία του αιώνα. Κι αυτό γιατί, αν πάρει κατά κυριολεξία κανείς τη δήλωσή του, εμφανίζεται ότι κατάφερε να αποκτήσει μεζονέτα 97 τ.μ. σε μία από τις ακριβότερες περιοχές της Αττικής, τη Νέα Ερυθραία, αντί μόλις 17.642 ευρώ. Σύμφωνα με συνεργάτες του, πάντως, δεν πρόκειται για αγορά αλλά για ολοκλήρωση εργασιών ανέγερσής της. Κατά τα άλλα, μάλλον πρέπει να τον λυπηθούμε, καθώς οι καταθέσεις που δηλώνει είναι 3.362 ευρώ.
Το διαμέρισμα στις Βρυξέλλες και ένα πλουσιότατο χαρτοφυλάκιο είναι αυτά που βγάζουν μάτι από το «πόθεν έσχες» της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου. Οι προσωπικές καταθέσεις της κυρίας Διαμαντοπούλου ανέρχονται σε περίπου 270.000 ευρώ, ενώ μαζί με τον σύζυγό της η υπουργός έχει τέσσερα διαμερίσματα στη Γλυφάδα και ένα στις Βρυξέλλες.
Τις περσινές παραβάσεις με την αδήλωτη πισίνα μετά τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» διόρθωσε φέτος ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος, στο «πόθεν έσχες» του οποίου υπάρχει κανονικά «ως δεξαμενή κολύμβησης» η έκτασης 50 τ.μ. πισίνα στο σπίτι του στην Καστοριά.
Τον φτωχότερο υπουργό Οικονομικών ολόκληρης της Ευρώπης πρέπει να είχε η Ελλάδα μετά τις εκλογές του 2009. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο Γιώργος Παπκωνσταντίνου διεκδικεί τον τίτλο του φτωχότερου Έλληνα πολιτικού, καθώς οι τραπεζικές του καταθέσεις ανέρχονταν τότε σε 4.000 ευρώ, κι αυτά κοινά με τη μητέρα του. Κατά τα άλλα, δηλώνει τη βίλα στη Σέριφο, ενώ η ανάγκη φαίνεται τον ανάγκασε να πουλήσει το 2009 και μία μοτοσικλέτα.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε βουλευτική αποζημίωση 100.000 ευρώ, ενώ η σύζυγός του, η πρώην ευρωβουλευτής Μαρία Ματσούκα, νυν υπάλληλος Cosmote, δήλωσε εισόδημα 42.000 ευρώ από την Ευρωβουλή και 49.000 ευρώ από άλλες πηγές. Το ζεύγος έχει στην κατοχή του δύο διαμερίσματα στην Αθήνα και ένα διαμέρισμα, μία αποθήκη και ένα πάρκινγκ στη Βέροια. Οι τραπεζικές καταθέσεις τους ανέρχονται σε 450.000 ευρώ.
Γιώργος Λυκουρέντζος

1 comments:

  1. ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΙΛ ΤΕΛΟΣ! ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΑΔΕΧΘΕΙ Ο… ΓΙΟΣ ΤΟΥ. ΩΡΑΙΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ

    Τα τίναξε , σε ηλικία 69 ετών, ο κομμουνιστής δικτάτορας της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ιλ. Ο τύραννος βρισκόταν στην εξουσία από το 1994, διαδεχόμενος τον… πατέρα του. Τώρα, θα τον διαδεχθεί ο… γιός του, Κιμ Γιονγκ Ουν. Είν’ αυτό που λέμε: «από τον παππού στον εγγονό»…

    Ο κόκκινος δικτάτορας, επί των ημερών του οποίου η χώρα του είχε βυθιστεί στο σκοτάδι, ενώ πέθαναν από λιμό τουλάχιστον 2 εκατομμύρια Κορεάτες κι άλλοι τόσοι βρίσκονται φυλακισμένοι σε στρατόπεδα θανάτου, άφησε εποχή με τις εκκεντρικότητές του (στα πλαίσια ασφαλώς των αριστερών του… ευαισθησιών…). Ήταν διεθνώς γνωστή η αδυναμία του στο (αμερικάνικο) κονιάκ μάρκας Hennessy VSOP, στις (διόλου επαναστατικές…) αμερικάνικες κινηματογραφικές ταινίες (είχε στη συλλογή του 30.000 ταινίες!), στα… αγάλματα (υπολογίζεται ότι περί τα 35.000 αγάλματα του ιδίου και του πατέρα του «κοσμούν» όλη τη χώρα), στις ανήλικες πιονιέρες του κόμματος και στα… γκουρμέ γεύματα.

    Σύμφωνα με Ρώσσο διπλωμάτη, που τον συνόδευε σε ταξίδι στην Ρωσσία με το τραίνο (ο τύραννος φοβόταν τα αεροπλάνα και δεν ταξίδευε ποτέ μ’ αυτά), ο Κιμ Γιονγκ Ιλ παράγγελνε επί καθημερινής βάσεως αστακούς οι οποίοι μεταφέρονταν ζωντανοί στο τραίνο!

    Στον αγύριστο!

    (ΥΓ): Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες, στον Περισσό και στην Κουμουνδούρου κηρύχτηκε… πένθος, με τις κόκκινες σημαίες –με μια μαύρη κορδέλα στο πλάι- να κυματίζουν μεσίστιες, ενώ Παπαρήγα, Τσίπρας και λοιπές… δημοκρατικές δυνάμεις είναι καθ’ οδόν προς την Β. Κορέα, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον… λαϊκό ηγέτη. Άντε και καλά σαράντα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή