Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Οριστικά εκτός South Stream η Ελλάδα! - Ποιος θα πληρώσει για το έγκλημα;

Η αποδόμηση του σημαντικότερου επιτεύγματος της κυβέρνησης Κ.Καραμανλή που εκτελέστηκε με "μικροχειρουργικό" τρόπο από την κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου, είχε ως αποτέλεσμα η Ρωσία οριστικά και τελεσίδικα να εγκαταλείψει την Ελλάδα ως μέρος της διαδρομής του μεγαλύτερου αγωγού φυσικού αερίου που κτασκευάστηκε ποτέ στην Ευρώπη του South Stream.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Μόσχα (σχετικό άρθρο δημοσιεύθηκε και...

στην Ισβέστια), η απόφαση σε ότι αφορά την Ελλάδα είναι οριστική αφού ούτε η κυβέρνηση Παπαδήμου, ούτε η κυβέρνηση Σαμαρά έδειξαν ενδιαφέρον αναθέρμανσης των σχεδίων που πολεμήθηκαν από τις ΗΠΑ και κατά πολλούς αυτή ήταν η αιτία που οδήγησαν στην πτώση την κυβέρνηση Καραμανλή.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα υπάρξει άλλη μία αλλαγή στον σχεδιασμό, με την Ουγγαρία να μένει εκτός και την Κροατία να εισέρχεται στην κοινοπραξία.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα 'εργα και τις ημέρες του Ματ Μπράϊζα, υφυπουργού Ενέργειας των ΗΠΑ, παντρεμένου με Τουρκάλα. που έδωσε τον "υπέρ πάντων αγώνα" για να να ακυρωθεί η ελληνορωσική ενεργειακη συμφωνία; 

Υπουργός Ανάπτυξης και τότε ο Κ.Χατζηδάκης...
Πάντως, επειδή από την ΕΕ και τις ΗΠΑ ασκούνται πιέσεις και στην Κροατία να μην συμμετάσχει στις χώρες-συνδέσμους του αγωγού, υπάρχει η λύση του Μαυροβουνίου, το οποίο ελέγχεται 100% από την Ρωσία για να αποτελέσει το πέρασαμ προς την Ιταλία.
Οι δυτικές πιέσεις είχαν ως αποτέλεσμα εκτός από την Ελλάδα να ματαιωθεί το σχέδιο της Gazprom να εξαγοράσει το 50% της εγκατάστασης εμπορίας φυσικού αερίου Central European Gas Hub (CEGH) στην Αυστρία και κατ'αυτό τον τρόπο να παύσει το ρωσικό ενδιαφέρον για την Αυστρία.
Αυτή τη στιγμή η Gazprom εξασφαλίζει το 25% των ευρωπαϊκών εισαγωγών φυσικού αερίου.
Έτσι η Ελλάδα από ενεργειακός κόμβος περνά στο περιθώριο των εξελίξεων αφού φυσικά έχουν χρεοκοπήσει πριν καν ξεκινήσουν να κατασκευάζονται οι αγωγοί ITGI και Nabucco και φτάσαμε τώρα να "αρκούμαστε" στον επαρχιακό TAP!
Εύκολα γίνεται αντιληπτό το τι χάνει η χώρα και ειδικάη περιοχή της Ηπείρου από την οποία θα ξεκινούσε ο αγωγός προς τη Νότιο Ιταλία με υποθαλάσσια σύνδεση.
Ποιος θα λογοδοτήσει για το έγκλημα σε βάρος της χώρας (το οποίο γίνεται ακόμα μεγαλύτερο αν περιλάβουμε και την ακύρωση του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης)...
Πάντως υπάρχει το ενδεχόμενο να μην υπάρξει κάν υποθαλάσσιος αγωγός και μεσω της Σλοβενίας να καταλήγει στην βόρειο Ιταλία. Πάντως όσο και αν οι πληροφορίες από την Μόσχα αναφέρουν ότι "η Ελλάδα είναι εκτός" θεωρούμε ότι αυτό μπορεί να αλλάξει αν η ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ καταλήξει σε ρωσικά χέρια. 
Αυτό λέει η λογική...

5 comments:

  1. Τώρα ΟΛΟΙ γνωρίζουμε ΠΩΣ(;) !!! η Ελλάδα δεν πτώχευσε και έχουμε ελπίδες!...
    =======================================
    * ΑΝ!!! το 2010, δεν ήταν ο Παπανδρέου με το κύρος του, την κινητικότητά του , την θέλησή του και την αγάπη του για την Ελλάδα, να δώσει τον αγώνα, που έδωσε μόνος του επί δύο χρόνια, και ήταν και είναι ο σωστός, ο μοναδικός όπως αποδείχθηκε, και ήταν στη θέση του, είτε ο Καραμανλής , είτε ο Σαμαράς, είτε ο Τσίπρας, είτε ο Βενιζέλος, θα υπήρχαμε σήμερα σαν κράτος; Θα είχαμε ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ναι ή όχι;
    Βάλτε το χέρι στην καρδιά και απαντήστε.
    Είχαμε πτωχεύσει και ο Καραμανλής…λιαζόταν ;
    Είχαμε πτωχεύσει και ο Σαμαράς κρυβόταν και ..ετοιμαζόταν;
    Είχαμε πτωχεύσει και ο Τσίπρας γκρέμιζε ακόμη;
    Είχαμε πτωχεύσει και οι λοιποί ..χασμουριόντουσαν;
    • Αν, ο Σαμαράς, μιλούσε και αποκάλυπτε την αλήθεια για την οικονομία, όταν κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία, Ή !!! έμπαινε στην κυβέρνηση συνεργασίας και δεν την πολεμούσε από την πρώτη..ημέρα, από την πρώτη… στιγμή, θα είχανε αποφευχθεί όλες οι συνέπειες του ΒΡΩΜΙΚΟΥ πολέμου που έκανε μέχρι σήμερα τόσο εντός της Ελλάδας όσο και εκτός..;
    Θα είχε επιτύχει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ(Ι), το οποίο είναι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της κρίσης, διότι αν δεν υπήρχε κρίση, ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ να δανειστούμε; Οπότε θα είχαμε ένα δρόμο δύσκολο μεν αλλά ΟΧΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ...!
    Για ποιο λόγο να δανειστούμε αν όλα ήταν εντάξει;
    *Γιατί δεν το έκανε; Γιατί ήθελε να περάσει από την πολυθρόνα του Πρωθυπουργού πιστεύοντας ότι θα εξαγνισθεί και ταυτόχρονα να παίξει το παιχνίδι των Αμερικανών που τον θεωρούν πιο «εύκολη πρόσβαση» , ενώ ο Παπανδρέου είναι Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και έχει και φωνή και κύρος παγκόσμιο.
    * Γιατί ο Βενιζέλος της κακίας, της μοχθηρότητας, του κόμπλεξ και της πολιτικής ανικανότητας, ήθελε « πάσει θυσία», να υπονομεύσει τον Πρόεδρο του Πασόκ και Πρωθυπουργό στην πιο κρίσιμη και καθοριστική προσπάθεια για την αποφυγή της χρεωκοπίας , που υπερίπτατο των Ελληνικών εδαφών και αμαύρωνε αγώνες και θυσίες.
    * Γιατί ο Τσίπρας της αλλοφροσύνης και του κομματικού «ερωτισμού»… έκαψε την Ελλάδα, υπονόμευσε την οικονομία (κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ) ,επιχείρησε να υποβαθμίσει και πολιτειακές κυβερνητικές, θεσμικές και κάθε είδους έννομη σχέση προκειμένου οι παραπολιτικοί του..ΤΑΛΙΠΑΝ να περιχαρακώσουν και να «ναρκοθετήσουν» κάθε γραμμή Εθνικής και κοινωνικής αξιοπρέπειας. ΄Ηθελε και αυτός… εξουσία και κυβερνητικό «λόγο»; Αλλά τι μπορούν να προσφέρουν οι κομματικοί δυνάστες μιας εποχής που ΜΟΝΟ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ παρήγαγε;
    * Και «έπρεπε» να συμπεριφερθούν τόσο ΑΘΛΙΑ και πρόστυχα στο Γιώργο Παπανδρέου που έδωσε τα πάντα για τη σωτηρία της Ελλάδας μας; Δεν υπάρχει ίχνος!..ανθρωπιάς; Τι πιστεύουν ότι θα διαφεύγουν διαρκώς πίσω από το κομματικό πέπλο της πόλωσης και της τύφλωσης;
    ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O PIO XAZOS POY VGIKE SAYTON TON TOPO EINEI O GAP
      AMERIKANAKI TOY KERATA ILITHIO THEIKO KATASKEYASMA
      AN DEN ITANE GIOS TOY ANTREA OYT MTELIVERI DE THA MPOROYSE NA KANI
      TI EINAI AYTA POY LES VRE ??PANTELOS AKATIKITOS EINAI
      KATASTREPSE TI XORA , TO MELON TON PAIDION MAS , KATASTREPSE TO KOMA SOY O AXRISTOS KAI ESI EKI EPIMENIS , GAMO TO KERATO MOY TI SKATA ELLINAS ISE ESI MORE ???? TI ALO THELIS NA PATHIS GIA NA VALIS LIGO MIALO MORE ERME.....ANIKSE TA STRAVA SOY ORNIO E ORNIO . PRASINORAGIA .

      Διαγραφή
  2. Καλά ρε φίλε, να ψηφίσω χρυσαλοιφή, αλλά για ποιο λόγο;
    ===================================
    Τι θα κάνουμε ..άμα γίνουμε "εξουσία";
    Θα δώσουμε δουλειές στους άλλους;
    Θα αυξήσουμε το νυχτερινό"ΤΖΙΡΟ ";
    Θα βρούμε κι άλλους ηλικιωμένους ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ;
    θα ..ανοίξουμε σχολεία; Και ποιοι θα μαθαίνουν τα παιδιά γράμματα αφού όλοι μόνο να ..υπογράφετε(;) ξέρετε;
    Θα πάρουμε τα καράβια από τους Εφοπλιστές που δεν έδωσαν ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ;
    Θα πάρουμε πίσω όσα έφαγαν οι βιομήχανοι και τα άλλα λαμόγια;
    Θα ανοίξουμε τους λογαριασμούς των μεγαλοτράγων να δούμε πόσα έχουν και δεν δίνουν τίποτα;
    Θα ..κατουρήσουμε στις πισίνες των πλουσίων;
    Θα κάνουμε τους ρουφιάνους στην αστυνομία;
    Θα κάνουμε "πλάτες" στο Σαμαρά; Θα μας βοηθήσει να βρούμε δουλειά;
    θα βρίζουμε όλο το κόσμο;
    Θα "προστατεύουμε" και τα..κουρεία εκτός από τα πορνεία;
    Θα πιάνουμε Πακιστανούς και τους βάζουμε να δουλέψουν για..εμάς;
    Θα μοιράζουμε τρόφιμα από τη ΓΕΡΜΑΝΙΑ ! στους γέρους και τους αδύναμους;
    Θα παίρνω και εγώ επίδομα από τα χρήματα που μας δίνουν;
    Πέσμου τι δουλειά θα μου δώσεις, για να ψηφίσω και εγώ...Χρυσαλοιφή;
    Εγώ από όπλα, ληστείες, φόνους, εμπρησμούς, απαγωγές ναρκωτικά και άλλα δεν γνωρίζω, οπότε τι δουλειά θα μου δώσεις άμα σε ψηφίσω;
    Α! Αλήθεια;
    Μπορείς να με βοηθήσεις να μπω στη Βουλή μαζί με τους άλλους τέσσερες(4) που βάλατε;
    Αλήθεια ΕΣΥ τι δουλειά κάνεις; Έχεις βαθμό στο κόμμα ή είσαι απλός..λατζέρης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιαννιώτη συμμάζεψε μερικούς σκατάδες σχολιαστές σου σαν τον παραπάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. DEN EIMAI X.A. OYTE PROKITE NA GINO POTE
      MAKRIA APO MENA
      TA SKATA STA MOYTRA SOY SKOYLIKI PRASINORAGIA
      GIA NA EPIMENIS AKONA STO PASOK SIMENI
      POS I VLAMENOS ISE I VOLEMENO
      APOKLIO TO DEYTERO ARA ISE VLAMENOS
      AI SIXTIR RAGIA TOY KERATA SAS ANEXTIKAME TOSA XRONIA
      ______________________________________________________












      Διαγραφή