Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Της ...πουτάνας!

  • 7 πρώην βουλευτές, 
  • 25 ιερείς, 
  • 92 πρώην δήμαρχοι και νομάρχες, 
  • 420 δημόσιοι υπάλληλοι, 
  • 243 στρατιωτικοί 
  • 366 ανάπηροι πολέμου και 
  • 5 δικαστικοί, εισέπρατταν εδώ και χρόνια συντάξεις - "μαϊμού".
Η ανακάλυψη έγινε, σύμφωνα με... το Βήμα της Κυριακής, μόλις προχθές, μετά από έλεγχο που διενήργησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Όλες οι υποθέσεις παραπέμφθηκαν στους οικονομικούς εισαγγελείς.

5 comments:

  1. Πιστευω οτι φταιει το μνημονιο και η τροικα διοτι αν δεν ειχαμε φθασει εδω που φθασαμε δεν θα ανακαλυπτοντο ποτε ολα αυτα τα αισχη.Οι Βλέπετε οι Ελληνες ειναι παντα αθωωοι . Ολους αυτους τους "κυρίους συν"ταξιούχους" τους ξεγελασανε και τους πληρωνανε μαιμου συνταξεις οι κακοι ξενοι και οι δανειστες, ωστε σημερα να μιλαμε για μαιμου συνταξεις..

    Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι,μέ τό ζορι επερναν συνταξη μαιμου,με το ζορι επερναν πεθαμενων συνταξη,με τοζορι τα εφαγε οδημαρχος,αλλα μονο αυτος ειναι μεσα.

      Διαγραφή
  2. Ρε παιδιά θα τρελαθούμε στο τέλος. Δηλαδή πώς παίρνανε τις συντάξεις τους ως μαϊμού; Εκτός αν το δημοσίευμα αναφέρεται σε πεθαμένους που οι συγγενείς τους έπαιρναν τις συντάξεις. Διαφορετικά κάτι άλλο ήθελε να πει ο ποιητής μιας και όλοι οι παραπάνω δικαιούνται συντάξεων.

    Γιώργος Αιγάλεω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι δημοσιοι υπαλληλοι και οι στρατιωτικιοι ,δν μπορω να καταλαβω πως εισεπρατταν συνταξη μαιμου....για τους αλλους το καταλαβαινω...αλλα οι στρατιωτικοι πως ?? μηπως εννοει οτι οι συγγενεις εισεπρατταν του πεθαμενου ενω θα επρπε να κοπει ?? μια προταση στο αρθρο δεν δινει τιποτα να βγαλες συμπερασμα ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η διαπίστωση έγινε ως εξής:

    Όταν έγινε η απογραφή συνταξιούχων και διαπιστώθηκε ότι 2.368 περιπτώσεις δεν απεγράφησαν και ότι οι αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις έφθαναν το ποσό των 24 εκ. ευρώ, βρήκαν και τις "μαϊμού" βουλευτικές συντάξεις. Πραγματικά οι οι ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν πίστευαν στα μάτια τους.

    Σύμφωνα με τον Βηματοδότη είτε πρόκειται για βουλευτές που είχαν αποβιώσει και οι οικογένειές τους "ξέχασαν" να δηλώσουν την απώλεια είτε για βουλευτές που δεν είχαν συμπληρώσει συντάξιμα χρόνια και με διάφορες μεθόδους το κατάφεραν.

    Ανάλογα "τεχνάσματα" έγιναν και για τις υπόλοιπες κατηγορίες των "μαϊμού" συνταξιούχων. Και μη φαντασθεί κανείς ότι αυτά τα πράγματα μπορούν να γίνουν εξ' αμελείας.

    Από τη μια ο ένας χορηγεί (με το αζημίωτο) την σύνταξη "μαϊμού" και από την άλλη ο άλλος εισπράττει στην υγεία των κορόϊδων.
    Μιλάμε για μια ανακύκλωση υλικών εκκενώσεων που την πλήρωνε και συνεχίζει να πληρώνει ο απλός φορολογούμενος.
    Μ' άλλα λόγια .... Της πουτάνας το κάγκελο. Έπεται και συνέχεια γιατί ο βόθρος με τα παραπάνω ...υλικά, είναι πολύ μεγάλος.

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή