Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Η Τυραννική εξουσία της Ιδεολογίας...

Ο ...Δυνάστης στον αιωνα της Πληροφορίας

Από τον Ιάσωνα

Πρίν από λίγες ημέρες παραμονή Χριστουγέννων δημοσιεύθηκε προκήρυξι τρομοκρατικής οργανώσεως -από τις πολυάριθμες με ποικίλα πύρινα ονόματα του κομμουνιστικού αναρχισμού - που ευγενικά και καλοπροαίρετα προειδοποιούσε ότι οι ευαίσθητοι για την υγεία μας... ιδεολόγοι-τρομοκράτες θα τοποθετήσουν προϊόντα της Coca Cola και της NESTEA «μολυσμένα με υδροχλωρικό οξύ, που δεν επηρεάζει το χρώμα της COCA COLA και του NESTEA, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα καθαριστικά όπως η χλωρίνη» αλλά όπως εξήγησαν οι αρμόδιοι προκαλεί μόνον σημαντικά εγκαύματα σε όλο γαστρεντερικό σύστημα (οισοφάγο, στομάχι και έντερο) για τις οποία απαιτείται άμεση χειρουργική επέμβασι.

Στην συνέχεια της προκηρύξεως οι αγωνιούντες και τα μάλα ενδιαφερόμενοι για την ζωή των καταναλωτών ηρωικοί ιδεολόγοι τρομοκράτες εξηγούσαν ότι αυτό έπραξαν με στόχο την «πλήρη απόσυρση των συγκεκριμένων προϊόντων απο τις εταιρείες» και καλούσαν « κάθε άτομο να αποφύγει πλήρως αυτά τα προϊόντα, ώστε να μη προκύψει κίνδυνος για την υγεία του»

«Στόχος μας είναι» κατέληγε η φιλάνθρωπος προκήρυξις «το οικονομικό σαμποτάζ και όχι η δηλητηρίαση οποιουδήποτε ανυποψίαστου ατόμου».!!!

Εχθές αιφνιδίως η «οικία» του Γερμανού πρέσβεως έγινε στόχος εκ νέου ιδεολόγων –τρομοκρατών του ιδίου ιδεολογικού χώρου, που άδειασαν δυο καλάσνικωφ κατά τα ηρωικά, ανεπανάληπτα πρότυπα ιδεολογικής –τρομοκρατικής οργανώσεως, αφού η επίθεσι έγινε από το ίδιο ακριβώς σημείο, από παρτέρι απέναντι πολυκατοικίας, από όπου ειχε εκτοξευθει η ρουκέτα της 17Ν τον Μάιο του 1999, με στόχο πάλι την κατοικία του Γερμανού πρέσβη ενώ είχε προκληθεί τραυματισμός του Σάββα Ξηρού.

Στήν μακρινή Ρωσσία στο Βόλγκογκραντ άλλοι ιδεολόγοι-τρομοκράτες στο ευρύ φάσμα του ακραίου ισλαμισμού μέσα σε δυο ημέρες κατάφεραν με εκρηκτικούς μηχανισμούς να δολοφονήσουν δεκάδες αθώων και να προκαλέσουν μεγάλες καταστροφές. Το πρωί της Κυριακής στο, σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλγκογκραντ, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 16 άτομα και τραυματίσθησαν περισσότεροι από 50, μεταξύ των οποίων και ένα εννιάχρονο παιδί. Ενώ την επομένη ημέρα μια δεύτερη έκρηξι σε λεωφορείο στην ίδια πόλι προκάλεσε τον τραγικό θάνατο 10 αθώων επιβατών.

Αναρίθμητες είναι οι περιπτώσεις όπου η ιδεολογία ως εάν η ιστορία δεν συνέβη ποτέ, ως εάν γεγονότα δεν δημιουργούν τεκμηριωμένη γνώσι , ως εαν η πληροφορια δεν υπαρχει. εκείνη επιβάλλει τον αφανισμό της λογικής. Απονεκρώνει τον νού. Αναστέλλει την λειτουργία της ηθικής και καθιστά την εμπειρία άχρηστη. Δυστυχώς ακόμη και σήμερα διεστραμμένοι φανατικοί ιδεολόγοι, άνευ λόγου, χωρίς ηθική, χωρίς επίγνωσι ή συνηθέστερα με εθελοντική αποτύφλωσι στα γεγονότα του παρελθόντος, - της παταγώδους αποτυχίας των συστημάτων που δοκιμάσθησαν και ξαναδοκιμάσθησαν , επικρατήσαντα δια της βίας αφήνοντας πίσω τους εκατομμύρια νεκρούς – την τραγική ανείπωτη δυστυχία ως θεομηνία, ακόμη και στους κοινωνικούς σκοπούς που προέβαλλε η ιδεολογία τους ως βέβαιο αποτέλεσμα της εφαρμογής της, εξακολουθούν να δολοφονούν. Να σκοτώνουν να καταστρέφουν. Με ένα μόνο στόχο. Να παύσει να υπάρχει άλλη άποψις παρά μόνο η δική τους ως εφαρμογή της αποτυχημένης ιδεολογίας των.

Η κοινωνία παρακολουθεί άναυδη..Πότε, αυτοαποκαλουμένους διανοητές που συστηματικά προσεκτικά ύπουλα όμως με ευδιάκριτη σαφήνεια, εγκωμιάζουν και δικαιολογούν την ιδεολογία ενώ αυτή είναι εκείνη που τυφλώνει τον νου οπλίζει τα χέρια εν τέλει σκοτώνει. Την πλειοψηφία των Μέσων Ενημερώσεως που διαστρέφουν διυλίζουν, χαλκεύουν την πληροφορία με κριτήριο μόνο την ωφελιμότητα της ιδεολογίας που εκάστοτε υποστηρίζουν και που αυτή είναι είτε η σημερινή «πανάκεια» που επιβάλλουν οι σκοτισμένοι ιδεολόγοι της ριζοσπαστικής αριστεράς με ηχηρή διαρκή παρουσία στην χώρα μας ή η«πολιτιστική ταυτότητα» των «ακραίων » ισλαμιστών ( έως εάν υπάρχουν και μετριοπαθείς) όπου το ισλαμικό στοιχείο επικρατεί ή αποτελεί ισχυρή μειονότητα…Άλλοτε πάλι τους διαπρυσίους κήρυκες στους χώρους όπου η γνώσις προσφέρεται από την παιδική ηλικία να επιβάλλουν την κατήχησι των νέων στην εξουσία αυτής της απολιθωμένης ιδεολογίας με την συνέργεια «εκπαιδευτικών» μάλλον της ιδεολογίας τους παρά της διδακτέας ύλης στα θεωρητικά και γενικότερης παιδείας μαθήματα, όπου τυχόν οι θέσεις και μηνύματα αυτής της ιδεολογίας εκ των πρότερων δεν έχει ήδη διατυπωθεί φαλκιδευμένα στα βιβλία του δημοσίου.. Έτσι παράγονται αποφοιτούν χάνονται στρατιές νέο- ελλήνων που, έχουν σταματήσει να σκέπτονται εχουν διαποτισθεί-εξασκηθεί μόνο να χρησιμοποιούν τον νου τους ως εργαλείο εφαρμογής της ιδεολογίας και όχι του λόγου και της δημιουργίας. Ακόμη χειρότερα η κοινωνία παρακολουθεί τους Πολιτικούς, τους εκπροσώπους της, που εξακολουθούν να λαικίζουν, να φοβούνται να υποστηρίξουν το λογικό το αληθές και να εφαρμόζουν οικονομική πολιτική φορο-ληστείας και κρατισμού ως εάν τίποτα δεν άλλαξε σ αυτόν τον κόσμο. Ή άλλους ακόμη πιο μισητικούς και εχθρικούς να υποστηρίζουν στον μοναχικό τους δρόμο, προκλητικώς έκνομες αντισυνταγματικές θέσεις και ολοκληρωτικά συστήματα εγκληματικών καθεστώτων , ως εάν τα πολυάριθμα παραδείγματα αποτυχίας με αντίστοιχες μεθόδους δεν υπήρξαν ποτέ, ενώ τα ελάχιστα εναπομείναντα πρότυπα -αδελφά καθεστώτα (Β Κορεας, Κουβας, Κινας, ενίων αφρικανικων χωρων και Λατινικης Αμερικής) είναι μονο παραδείγματα προς αποφυγή παρά προς μίμησι..

Ταυτόχρονα η δημοκρατία ανίκανη να αντίδραση λειτουργεί ως εάν να αναμένει οι ιδεολόγοι αυτοί, από βαθειά πλήξι ίσως, κάποτε να σταματήσουν από μόνοι των, αντί αυτή να λάβη εκείνα τα μέτρα που θα εξαλείψουν τις απειλές και την βια των αμετανοήτων φανατικών ιδεολόγων της ουτοπίας..Διότι σήμερα στην Ελλαδα δεν υπάρχουν φιλόσοφοι διανοητές, σκεπτόμενοι να σηκώσουν την σημαία της Επαναστάσεως σ αυτή την πρωτοφανή υποδούλωσι μας. Αφού το όπιον της διανοήσεως εξακολουθεί να είναι ο μαρξισμός όπως έγραψε ο Raymond-Claude-Ferdinand Aron στο βιβλίο του «the Opium of the Intellectuals»

Έτσι αληθώς, η επανάστασις της λογικής και της ελευθερίας σ ένα ενοποιημένο παγκοσμίως κόσμο της γνώσεως και της πληροφορίας, εμποδίζεται από αυτούς που δήθεν την ευαγγελίζονται εν ονόματι της ιδεολογικής διαστροφής τους και πάντοτε για κοινωνικούς σκοπούς μολονότι στη πράξι το πείραμα-φάρμακο επανειλημμένως απέτυχε καθιστάν πλέον νόμος η επικινδυνότης και η αχρηστία ενός φρικτού ιδεολογήματος.

Αν σήμερα οι Έλληνες απόγονοι εκείνων που στην μητρική θεϊκή Ελληνική γλώσσα γέννησαν –δημιούργησαν την έννοια του Λόγου, της Δημοκρατίας, του θεάτρου της Φιλοσοφίας, παραμένουμε μεταξύ εκείνων αν όχι οι τελευταίοι που τις χαλκεύουμε ανεχόμενοι την υποδούλωσι των στην τυραννική εξουσία της ιδεολογίας απαρνούμενοι την λογική, ίσως η έξοδος των νέων μας από την χώρα αυτή να είναι μια κάποια λύσις.

Για το μέλλον τους… Γιά το μέλλον αυτής της Χώρας..

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου