Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Εκτεταμένη δημοσιότητα ή αποσιώπηση;

Δια χειρός Ιάσωνα

Το παιδάκι κατήγγειλε το περιστατικό (βιασμο του από ένα 14χρονο τροφιμο του Παπαφειου ορφανοτριφείου) τον Μαρτιο του 2012 στην κοινωνικη λειτουργο, η οποια ενημερωσε αμεσως την διοικησι του Ορφανοτροφειου. 

Οι αρμοδιοι στην μακαριοτητα της καθημερινοτητος τους δεν ενημερωνουν καμμια αρχη (εισαγγελεα – αστυνομια - εποπτευοντας φορεις) αλλα μετα από δυο εβδομαδες ζητουν την απομακρυνσι του δραστη-βιαστη «επειδη παρουσιαζε αντικοινωνικη συμπεριφορα». 

Η εισαγγελια εξ ισου βραδυκαυστη, εις ουδεμιαν ενεργεια προβαινει ωστε ο δραστης να αποακρυνθη, ο καιρος περνα και ο βιαστης δραστης επαναλαμβανει τον βιασμο υπο την επευφημιαν τεσσαρων αλλων ανηλικων θαυμαστων οι οποιοι βιντεοσκοπουσαν το δραμα του θυματος αλλαλαζοντες. 

Το θυμα – ευτυχως - την τριτη φορα δυστυχως, μετα από μερικους μηνες καταληγει στο νοσοκομειο. Τοτε και και μονο (εξ ου το ευτυχως προηγουμενως) τοτε, οι διωκτικές αρχές αναμειγνύονται αναγκαστικά.

Κι ενώ ο ανακριτής που χειρίστηκε τη δικογραφία για τις ευθύνες της διοίκησης πρότεινε να μπει η υπόθεση στο αρχείο, η Εισαγγελία Εφετών (προς τιμην της) έστειλε τη δικογραφία πίσω στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητώντας να ασκηθεί δίωξη εις βάρος του διευθυντή και των μελών του Δ.Σ. με κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία (δείτε σχετικά ---> εδώ & ---> εδώ).

Μαλιστα σε ανακοινωσι του Παπαφειου Ορφανοτροφειου που υπογραφει ως πρόεδρος τού Ιδρυματος, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, αντι να ζητηση ταπεινα συγγνωμη για τον κατ επαναληψι βιασμο που συνεβη σε Ιδρυμα το οποιου Προεδρευει και να αναληφθουν οι όποιες ευθυνες, ο Ιεραρχης αναφερεται σε «κακοποιησι τροφιμου» βεβαιωνει ότι «αν διαπιστωθουν παραλειψεις εκ μερους των μελων της διοικησεως θα επιβληθουν κυρωσεις» και τελος ότι η «δεν δικαιολογειται εκτετταμενη δημοσιοητα σχετικα με το θεμα αυτό» (σχετικό θέμα).
Δηλαδη Μακατριωτατε επρεπε να βιασθη τρεις φορες και ποιος γνωριζει ποσες άλλες, να παραστη αναγκη να μεταφερθη στο νοσοκομειο το 7χρονο παιδακι, ώστε αφ ενός μεν τοτε και μονο τοτε να σωθη αφ ετερου δε μετα από τρια χρονια!!! (ως αν ο βιασμος συνεβη στο Υπερπεραν) όταν η υποθεσι εφθασε στην δικαιοσυνη και ξεκινησε η διαδικασια διωξεων να γινη γνωστο το ντροπαστικο αυτό γεγονος!! Ενω τρια ολοκληρα χρονια δεν υπηρξαν αρκετα, ωστε το ΔΣ και ο Προεδρος του να διερευνηση και καταληξη ποιος και τι επταιξε?? 
Την Παρασκευη 16 Οκτωβριου 2015 (προχθες δηλαδη) θύματα ομαδικού βιασμού έπεσαν δύο μικρά κορίτσια στην Ινδία, ηλικίας μόλις δυόμιση και πέντε ετών.. «Έχουμε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουμε τους υπόπτους» διαβεβαίωσε η αστυνομία. Η ειδησις της κτηνωδιας εκανε τον γυρω του κσμου και δημοσιευθηκε στην Αθηνα το Σαββατο δηλαδη ακριβως την επομενη ημερα (δείτε ---> εδώ)!!!

Το ιδιο συμβαινει και με τους πνιγμους λαθρομεταναστων - προσφυγων παιδιων μικρων μεγαλων. Στην πλεον προσφατη ειδησι αναφερεται: 
«Στις 8:30 το πρωί της Κυριακής -σημερα 18 10 015- το στρατιωτικό φυλάκιο Φαρμακονησίου ενημέρωσε τις λιμενικές αρχές της Λέρου ότι αποβιβάστηκαν στο νησί 110 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί που δεν είχε τις αισθήσεις του...» (δείτε --->  εδώ).

Δηλαδη στην εποχη μας, οι ειδησεις ταξιδευουν τοσο γρηγορα οσο οι σκεψεις μας... Οτι συμβαινει χθες, το μαθαινουνμε αν όχι την ιδια στιγμη, το βραδυτερο την επομενη!!!

Διερωτωμαι: 

Γιατι ο,τι ντροπιαστικο, εξοργιστικο, αηδες τραγικο, συνεβη στο Παπαφειο Ορφανοτροφειο να το μαθαινουμε μετα από τρια χρονια και μαλιστα με εκφρασι «ανησυχιας» για την «εκτεταμενη» δημοσιοτητα!!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου