Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Είμαστε για ...κλωτσιές! Εμποδίζουμε τα λαθροφέρματα για να μην φύγουν (παράνομα) απ' τη χώρα μας!

Είναι δυνατόν; Μπορεί ένας λαθρομετανάστης να φύγει ...νόμιμα απ' τη χώρα μας; Φυσικά και ΟΧΙ. Κι' ενώ οι ίδιοι θέλουν να μας αδειάσουν τη γωνιά, εμείς δεν τους αφήνουμε να πάνε στα τσακίδια. Είμαστε τελικά για πολλές ...κλωτσιές!

Η είδηση είναι ότι από από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν δύο μέλη κυκλώματος, το οποίο οργάνωνε την παράνομη έξοδο λαθρομεταναστών από το εσωτερικό της χώρας μας προς άλλες πολιτείες της ...ευημερούσας Ευρώπης! 

Οι δύο αλλοδαποί συλληφθέντες, 61 και 28 ετών, εντοπίστηκαν χθες το απόγευμα στην... Εγνατία Οδό, στον κόμβο Κλειδιού, ενώ κατευθύνονταν με φορτηγό διεθνών μεταφορών προς την Ηγουμενίτσα.

Κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν στην καρότσα του φορτηγού, στην οποία υπήρχε σφραγίδα τελωνείου, συνολικά 14 λαθροφέρματα που δεν είχαν δικαίωμα εξόδου από τη χώρα (ενώ στη δική μας είχαν δικαίωμα ...παραμονής!!!).

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σκοπός του κυκλώματος ήταν η μεταφορά λαθρομεταναστών κυρίως από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και η παράνομη προώθησή τους σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το χρηματικό ποσό, που κατέβαλλαν οι διακινούμενοι, ανέρχεται σε 4.000 ευρώ, (αλήθεια, πού τα βρίσκουν;) ενώ τα κέρδη που θα αποκόμιζαν τα μέλη του κυκλώματος θα υπερέβαινε το ποσό των 50.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την ταυτοποίηση και εντοπισμό και άλλων μελών του κυκλώματος.

Να μην παραλείψουμε να συγχαρούμε τις διωκτικές αρχές του Δένδια για την (τεράστια) επιτυχία τους ... Όρσε!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου