Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Βρείτε τους λογαριασμούς ΟΤΕ-ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ μέσω internet και ξεχάστε τον… ταχυδρόμο

Ο λογαριασμός έφτασε στην πολυκατοικία σας αλλά είχε ήδη λήξει. Δεν ξέρετε πότε θα έρθει ο λογαριασμός στο εξοχικό και υποχρεώνεστε στον γείτονα ή στον συγγενή. Ο λογαριασμός σας κάπου χάθηκε και τρέχετε να τον πληρώσετε περιμένοντας υπομονετικά στις ουρές.

Σε όλα αυτά μπορείτε εδώ και τώρα να δώσετε ένα τέλος. Όλες οι εταιρείες κοινής ωφέλειας, μας δίνουν πλέον τη δυνατότητα να εκδίδουμε τους...
λογαριασμούς μας μέσω internet. OTE, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, άνοιξαν τις διαδικτυακές τους πύλες και μας περιμένουν. Δείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε:

ΔΕΗ: Στην σελίδα Ebillτης ΔΕΗ (https://www.dei.com.gr/EBill/Login.aspx?ReturnUrl=%2fEBill%2fMyBills.aspx) μπορείτε, εφόσον ακολουθήσετε τη διαδικασία εγγραφής η οποία γίνεται σχετικά γρήγορα και εύκολα αρκεί να έχετε έναν λογαριασμό της ΔΕΗ ανά χείρας, μπορείτε να βρείτε όλους τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί για το ακίνητό σας κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12μηνου (δηλαδή τουλάχιστον τους τελευταίους έξι διμηνιαίους λογαριασμούς) ενώ αν θέλετε, μπορείτε να τους τυπώσετε σε αρχείο .pdf. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε όσα ακίνητα θέλετε. Διότι, η ΔΕΗ σας δίνει το δικαίωμα να έχετε στο όνομά σας ένα ρολόι για κάθε ακίνητο που έχετε στην ιδιοκτησία σας. Μπορείτε όλους τους λογαριασμούς να τους παρακολουθείτε μέσα από τη σελίδα e-bill χωρίς να χρειάζεται να μετακινήστε από το σπίτι. Για να συνδεθείτε στην υπηρεσία e-bill, θα χρειαστείτε:
  1. Τον αύξοντα αριθμό του λογαριασμού σας (θα τον βρείτε πάνω στο έντυπο του λογαριασμού στο αριστερό μέρος)
  2. Τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής ο οποίος επίσης αναγράφεται στο πάνω αριστερό μέρος του λογαριασμού σας.
ΕΥΔΑΠ: Η εταιρεία ύδρευσης, μέσω της ιστοσελίδας σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε πρόσβαση (αν εγγραφείτε) μέχρι και στους 16 τελευταίους λογαριασμούς. Δεδομένου ότι η ΕΥΔΑΠ εκδίδει λογαριασμό ανά τρίμηνο, μπορείτε να πάτε αρκετά χρόνια πίσω. Ακόμη και αν δεν θέλετε να εγγραφείτε, μπορείτε να δείτε τον τελευταίο λογαριασμό αμέσως με το που θα εκδοθεί, χωρίς δηλαδή να χρειάζεται να περιμένετε τον ταχυδρόμο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://www.eydap.gr/index.asp?a_id=390 και να πληκτρολογήσετε τον αριθμό μητρώου της ΕΥΔΑΠ και τον αριθμό του μετρητή. (και τα δύο αναγράφονται πάνω στον λογαριασμό).

ΟΤΕ: O OTE, εφόσον εγγραφείτε στην υπηρεσία MyOTEσας παρέχει διάφορες διευκολύνσεις πέραν της προφανούς, δηλαδή του να δείτε τον λογαριασμό σας. Μια ενδιαφέρουσα υπηρεσία, έχει να κάνει με την ηλεκτρονική έκδοση (και πληρωμή) του λογαριασμού σας ανά μήνα. Ως γνωστόν, ο ΟΤΕ ταχυδρομεί τον λογαριασμό ανά δίμηνο και το ποσό εμφανίζεται «φουσκωμένο». Όποιος προτιμάει να πληρώνει το ποσό σε δύο μηνιαίες δόσεις αντί σε μία διμηνιαία, έχει τη δυνατότητα να το κάνει μέσω Internet. Η διεύθυνση για να δείτε την ηλεκτρονική υπηρεσία είναι η εξής: https://www.ote.gr/web/guest/login?redirect=https%3A%2F%2Fwww.ote.gr%2Fweb%2Fguest

Εταιρείες κινητής τηλεφωνίας: Εξαιρετικά χρήσιμες οι ηλεκτρονικές εφαρμογές των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Η σημαντικότερη υπηρεσία δεν είναι η δυνατότητα του να δείτε εγκαίρως τον λογαριασμό σας, αλλά η δυνατότητα να δείτε πόσο από τον δωρεάν χρόνο που διαθέτετε (ανάλογα με το πρόγραμμά σας) έχετε προπληρώσει έτσι ώστε να αποφύγετε την υπερχρέωση. Ως γνωστόν, με την εξάντληση του προπληρωμένου χρόνου, εφαρμόζεται η χρέωση ανά λεπτό και στις τρεις εταιρείες και μάλιστα με «ταρίφες» οι οποίες είναι αρκετά «τσουχτερές».

1 comments:

  1. Για τη ΔΕΗ υπάρχει επιλογή να πληρώσης στη σελίδα τους ηλεκτρονικά ή μπορείς να πληρώσεις μόνο από τρίτους τύπου Εθνική Τράπεζα ( http://www.simplepay.gr/ipay/el/ui/payment/payflow/dei ) κλπ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή