Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Μαθήματα σύγχρονης ιστορίας από τον Τζανακόπουλο

Τώρα που το μνημόνιο νομιμοποιήθηκε δια της υπογραφής τού πλέον μαχητικού αντιμνημονιακού μετώπου, μάθαμε ξαφνικά ότι έχει και… καλές πτυχές! Για την ακρίβεια, το απεχθέστερο των μνημονίων φέρει την υπογραφή Τσίπρα, της πολύ προχωρημένης συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

«Δεν είναι ίδια τα μνημόνια 1 και 2 που οδήγησαν σε συρρίκνωση του ΑΕΠ και έκρηξη της ανεργίας με τον πολιτικό συμβιβασμό που έγινε τον Ιούλιο του 2015», μας ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Τζανακόπουλος (Kontra).

Άρα λοιπόν, για να είμαστε προσεχτικοί στην κριτική μας και να μην αδικούμε τον «πρωθυπουργό του λαού» και την «κυβέρνηση των αδυνάμων», ας ξαναδιαβάσουμε την ιστορία των δύο τελευταίων χρόνων … σωστά! Έχουμε και λέμε:

  1. Αυτοί που ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα – θρίλερ του 2015 μπλόφαραν (στα πλαίσια της φοβερής διαπραγμάτευσης). ΝΑΙ εννοούσαν αλλά για λογούς τακτικισμού , ψήφισαν ΟΧΙ για να εφαρμοστεί από αυτούς η πολιτική του ΝΑΙ των «σκυλιών που αλυχτούν» (Πολάκης), των «γερμανοτσολιάδων», των «πουλημένων», των «νενέκων», των «προδοτών».
  2. Ο κατ εξοχήν υπουργός – σταρ των «σκληρών» διαπραγματεύσεων και των «παιγνίων», Βαρουφάκης, είχε την ίδια θεωρία με τον Σόιμπλε και καθώς αποκαλύφθηκε αργότερα, βρισκόταν σε αγαστή συνεργασία μ’ αυτόν, ώστε η χώρα να βγει από την Ευρωζώνη (για το καλό της).
  3. Το 2015 οι έλληνες πολίτες ψήφισαν ένα κόμμα που πολιτεύτηκε με αμιγώς φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό, που κατά βάθος θαύμαζε την Μέρκελ. Άλλο τώρα αν ένας στους τρεις, τουλάχιστον , είχε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του την δραχμή και την έξοδο απ’ το ευρώ και ονειρευόταν να γίνει η Ελλάδα, Βενεζουέλα. Αυτό, στην εποχή Τσίπρα, δεν είναι υφαρπαγή ψήφου, είναι απλά, «πρωτοποριακή σκέψη».
  4. Οι υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , αρνήθηκαν τις συνομιλίες με την τρόικα και επέβαλαν… τους «θεσμούς». Δεν ψηφίζουν «άγρια και ληστρικά μέτρα – μνημόνια», αλλά «επωφελή προγράμματα» και «μεταρρυθμίσεις».
  5. Την διετία 2015 – 17 η χώρα μας μετατράπηκε σε «παράδεισο της Ευρώπης»: Έκλεισαν οι τράπεζες, εξαφανίσθηκε η μεσαία τάξη που εμπόδιζε την πολυπόθητη ισότητα των πολιτών – απλήρωτοι για μήνες μένουν πια σχεδόν όλοι οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα… ενώ έγιναν τεράστιες προσπάθειες, ώστε να μην αδικείται κανένας συνταξιούχος: Έγινε βασικός στόχος η σύνταξη 350 ευρώ για όλους.
  6. Σταμάτησε η παραπληροφόρηση του λαού από τους «μεγαλοκαρχαρίες» που «ρουφούσαν το αίμα των εργαζομένων». Η κυβέρνηση τους πήρε τα ΜΜΕ που κατείχαν και αγωνίζεται για την σωστή ενημέρωση τους από δικούς της, «καλούς και φιλάνθρωπους» επιχειρηματίες, που συνεργάζονται μαζί της υπέρ των αδυνάμων.
Η μεγαλύτερη επιτυχία της κυβέρνησης ωστόσο είναι ότι στην Ελλάδα πια, οι πολίτες ζούνε ήσυχοι και χαρούμενοι δίχως κινήματα «δεν πληρώνω», δίχως αγανακτισμένους πολίτες, δίχως διαδηλώσεις, δίχως πυρπολημένα κτήρια και εγκύους, δίχως παιδάκια που λιποθυμούν στα σχολεία, δίχως αυτοκτονίες και με συσσίτια… πολλά συσσίτια!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου