Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Να ζήσουμε να… τους θυμόμαστε!

Την ώρα που όλες οι χώρες του μνημονίου έχουν λίγο πολύ τελειώσει με αυτή την υπόθεση, εμείς ξεκινούμε από την αρχή το τέταρτο και μακρύτερης πνοής μνημόνιο – αυτό της αντιμνημονιακής Αριστεράς!

Πρόκειται για εθνικό επίτευγμα δημιουργικής ασυναρτησίας: αφού τα δοκιμάσαμε όλα, από το πλέον λάιτ, αυτό της σοσιαλδημοκρατίας έως το πιο βαρύ της κεντροδεξιάς, αποφασίσαμε τελικά ότι μας άρεσε το αυστηρώς ακατάλληλο της Αριστεράς με στοιχεία ανατροπής, συγκρουσιακές εντάσεις και λίμπιντο ρήξης, καθότι το μεσογειακό μας ταμπεραμέντο προτιμά τα καυτά!

Ότι είχε απομείνει όρθιο στον ιδιωτικό (και δημόσιο) τομέα – και είχαν μείνει πάρα πολλά τα οποία αποκτούν ιδιαίτερη αξία τώρα που χάνονται με καταιγιστικούς ρυθμούς οριστικά κι αμετάκλητα υπέρ πίστεως της Αριστεράς και της Προόδου – τώρα καταρρέει… κι αποχαιρέτα την τη σύνταξη που χάνεις!

Μας απέμεινε ως παρακαταθήκη η υπερήφανη ριζοσπαστική ψυχοσύνθεση του αντιμνημονιακού αγώνα και η παρήγορη ανάμνηση του πολιτικού κεφαλαίου των Βαρουφάκη (εξακολουθεί να προκαλεί με δημόσιες εμφανίσεις) και συνεργατών.

Με τη συνδρομή αυτών των πολιτικών κολοσσών , αλλά και των σημερινών Τσακαλώτου, Αχτσιόγλου, Σταθάκη, Χουλιαράκη κλπ, που μεγαλούργησαν το τελευταίο εξάμηνο, παραδώσαμε αμαχητί το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό, τους μισθούς και τις συντάξεις, τα εργασιακά δικαιώματα, αλλά και ότι έχει απομείνει όρθιο και αποτελούσε μια ελάχιστη ελπίδα για το μέλλον…

…Και συνεχίζουμε απτόητοι και υπερήφανοι κάνοντας το άσπρο μαύρο, μέχρι να μην μείνει τίποτα όρθιο, τίποτα για χάσιμο, μέχρι να βρει το μνημόνιο την αριστερή του δικαίωση στις ριζοσπαστικές μας ψυχοσυνθέσεις.

Τώρα είμαστε τελικά ήσυχοι και χαρούμενοι δίχως αγανακτισμένους πολίτες, δίχως διαδηλώσεις, δίχως πυρπολημένα κτήρια και εγκύους, δίχως παιδάκια που λιποθυμούσαν στα σχολεία, δίχως αυτοκτονίες, δίχως αισθηματικές συναυλίες …

Τώρα όλα έγιναν τόσο χειρότερα ώστε να επιβεβαιωθούν οι δυσμενέστερες προβλέψεις της Αριστεράς που καλείται από μια ειρωνική, θαρρείς, παραξενιά των συγκυριών να χρεωθεί η ίδια την Έρημη Χώρα!

Στο μεταξύ, εμείς οι πολίτες που δεν έχουμε …λησμονημένα περισσευούμενα εκατομμύρια και καταθέσεις στο εξωτερικό, χρεωθήκαμε τα καταληστευμένα δημόσια ταμεία και τους ασφαλιστικούς φορείς μέχρι τελευταίας δεκάρας και φορτωθήκαμε το μνημόνιο στην χειρότερη μορφή του …

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου