Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Εθιστήκαμε στο ψέμα;

Όπως όλοι μας έχουμε καταλάβει, οδεύουμε ολοταχώς προς νέα απεχθή μέτρα και σε γενικές γραμμές σε «μια από τα ίδια» – για να μην πούμε χειρότερα…

Πρώτον, χάθηκε πολυτιμότατος χρόνος (Φεβρουάριο του 2016 έπρεπε να κλείσει η β’ αξιολόγηση) με αποτέλεσμα να ανέβει ο οικονομικός και κοινωνικός λογαριασμός της διαχείρισης της κρίσης.

Δεύτερον, χάθηκαν απίστευτα χρήματα στην διάρκεια των «σκληρών» διαπραγματεύσεων, ενώ αυτές δεν απέδωσαν απολύτως τίποτα… Άρα, αυξήσαμε την χασούρα, καθώς στην περίπτωσή μας ο χρόνος ήταν χρήμα και μάλιστα πολύ χρήμα! Έτσι, όχι μόνο δεν αποκτήσαμε κανένα πλεονέκτημα αλλά χάσαμε και τα ελάχιστα που είχαμε.

Τρίτον και πολύ σημαντικό είναι ότι τα νέα μέτρα θα περάσουν «ριζοσπαστικά αναβαθμισμένα» από την κυβέρνηση Τσίπρα. Έτσι, για παράδειγμα τους αυξημένους φόρους θα κληθεί να καταβάλει εκ νέου ο καθημαγμένος – εξαθλιωμένος πολίτης όχι πλέον ως ληστρικό χαράτσι αλλά ως «αναγκαιότητα για την έξοδο μας στις αγορές» η οποία …προέκυψε και ανακαλύφθηκε ως φαίνεται κατά τους τελευταίους μήνες των διαπραγματεύσεων.

Τέλος, τα νέα μέτρα είναι περισσότερο απεχθή γιατί θα τα ψηφίσουν οι Υπουργοί και κυβερνητικοί βουλευτές, όχι για το καλό της χώρας, αλλά για το καλό του κόμματος, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται απερίφραστα και ανερυθρίαστα.

Δηλαδή, θα τα ψηφίσουν για να περισωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ (και οι ΑΝΕΛ) και όχι η κοινωνία, θα τα ψηφίσουν κυρίως για να ενθυλακώσουν τον ουρανοκατέβατο βουλευτικό μισθό και να διατηρήσουν όλα τα προνόμια που τους παρέχει η πολιτεία (η λαϊκή ψήφος).

Θα ψηφίσουν τα πιο σκληρά και επώδυνα αντιλαϊκά μέτρα που τόλμησε ποτέ να ψηφίσει ελληνική κυβέρνηση, για να βγάλουν την τετραετία χαλαρά – οι ίδιοι – σε μιαν ερειπωμένη Ελλάδα πυροδοτώντας ταυτόχρονα την ωρίμανση των παραγωγικών δυνάμεων και την δημιουργία στη χώρα των απαραίτητων επαναστατικών συνθηκών (λόγω της πλήρους εξαθλίωσης) για τη μετάβαση στους σοσιαλιστικούς παραδείσους…

Οδυνηρότερο δε όλων είναι το πιθανότατο ενδεχόμενο να έχει εθιστεί η κοινωνία να αντιλαμβάνεται το κρέας ως ψάρι και το ψάρι ως κρέας…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου