Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Κούρεμα χρέους: Ό,τι πήραν οι προηγούμενοι, θα πάρει κι ο Τσίπρας

Ότι πάντα παιζόταν και συνεχίζει να παίζεται ένα βρόμικο παιχνίδι με την Ελλάδα το ξέρουμε. Κι ότι έχουμε μια ανίκανη κυβέρνηση κι έναν χαζοχαρούμενο πρωθυπουργό που κάνει πρόβες στις γραβάτες προτού καν πάρει έστω και μια ελάχιστη δέσμευση για το χρέος, κι αυτό το γνωρίζουμε. Αποδεικνύεται, όμως, ότι η επικινδυνότητα της κυβέρνησης έχει χτυπήσει κόκκινο και κάποιοι δεν αποκλείουν να έρθουν πολύ χειρότερες μέρες από αυτές.

Λίγες ώρες μετά τις γελοιότητες του κ. Τσίπρα όλοι οι ξένοι οίκοι, οι αξιωματούχοι από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες και μεγάλα μέσα ενημέρωσης έρχονται να κόψουν στη ρίζα την αισιοδοξία που θέλει να εκπέμπει η Αθήνα. Μια ακόμη προσπάθεια εξαπάτησης της ελληνικής Βουλής και του λαού. Η καλλιέργεια της ελπίδας που έρχεται από το 2012 με τη σφραγίδα της Αριστεράς είναι χειρότερη από τα σκληρά μέτρα που όλοι καλούμαστε να αποδεχθούμε. Το να σου δίνει ο ηγέτης σου (τρομάρα σου Αλέξη) ελπίδα, να σε ταΐζει με προσδοκίες που ξέρει ότι δεν πρόκειται να υλοποιηθούν είναι πολύ χειρότερο από το να χάσεις έναν ακόμη μισθό.

Όμως, προφανώς επειδή στην Ελλάδα πλέον δεν αυτοκτονούν όπως τότε με τα Μνημόνια των Σαμαροβενιζέλων, η κυβέρνηση πιστεύει ότι ο κόσμος βρίσκεται σε φάση απόλυτης αισιοδοξίας. Στο Μαξίμου είναι σίγουροι ότι τα πάντα κυλάνε μια χαρά, ότι ο κόσμος εμπιστεύεται τον Τσίπρα και τον Καμμένο, ότι φτάσαμε στο τέλος του δρόμου και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μόνο λίγη υπομονή και όλα θα αλλάξουν εντυπωσιακά για τη χώρα.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο από τα ψέματα του Τσίπρα και της παρέας του. Δείτε τον σήμερα στη Βουλή να κοκορεύεται για τη γραβάτα που θα φορέσει επειδή θα λύσει το χρέος. Θα είναι απλά ένας ψεύτης με γραβάτα, με παπιγιόν ή με ό,τι του κάνει ευχαρίστηση.

Και πάλι παίζει επικοινωνιακά και χωρίς καμιά ουσία. Τη Δευτέρα θα δοθεί λύση για το χρέος μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας. Ίδιες υποσχέσεις χωρίς ουσιαστικές δεσμεύσεις. Τα ίδια που είχαν πει και στον Σαμαρά – Στουρνάρα το 2012, τα ίδια που είπαν και πέρυσι, τα ίδια θα πουν και τη Δευτέρα ή τον Ιούνιο. Όμως, η κυβέρνηση θα το ντύσει με ψέματα για να παραμείνει στην εξουσία. Και ο Τσίπρας θα βάλει γραβάτα, αλλά ο λαός θα βάλει θηλιά στο λαιμό του.

Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά. Όταν αυτοί θα πανηγυρίζουν και θα φοράνε γραβάτες ο κόσμος θα έχει βάλει το σχοινί στο λαιμό του και θα ετοιμάζεται να πηδήξει στον γκρεμό.

Αυτή θα είναι η ιστορική παρακαταθήκη που θα αφήσει ο Αλέξης σε όλους εμάς.

Ό,τι κι αν ακούσετε το βράδυ από τους πολιτικούς απατεώνες θα είναι ψέμα. Γι' αυτό και πρέπει να... οργιστείτε αφού πρώτα καταλάβετε τι είδους άνθρωποι είναι όλοι αυτοί. Όχι σαν την Ακρίτα και διάφορους τραγουδιστάδες που τώρα αντιλήφθηκαν ότι εξαπατήθηκαν από τον Τσίπρα.

Δυστυχώς τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ σκληρά για την Ελλάδα. Και δυστυχώς δεν θα μπορούμε να ασχοληθούμε με τους υπαίτιους της νέας εθνικής τραγωδίας. Γιατί θα δίνουμε αγώνα επιβίωσης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου