Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Χωρίς νέα "UNRRA" οι Έλληνες θα πεινάσουν μαζικά

Για να θυμούνται οι πολλοί και να μαθαίνουν οι νέοι. Η UNRRA ήταν η Αμερικάνικη βοήθεια μετά το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και της τετράχρονης κατοχής της Ελλάδας. Το 1944 τον Οκτώβριο έφυγαν από την Ελλάδα τα κατοχικά στρατεύματα και άρχισε η διανομή της βοήθειας στον εξαθλιωμένο λαό.

Το 73% των κεφαλαίων ήταν αμερικάνικα αν και συμμετείχαν 40 κράτη μέλη του ΟΗΕ. Συνολικά διετέθησαν περίπου 415 εκατομμύρια δολάρια. Πολλά λεφτά για την εποχή και με μεγάλη αξία, αν και τα καρπώθηκαν κατά κόρον οι επιτήδειοι της εποχής.

Αποτέλεσμα ήταν να αναπτυχθεί η ευνοιοκρατία , να ενισχυθεί το παρακράτος ιδιαίτερα της υπαίθρου, (βλέπε Μονάδες Ασφαλείας Υπαίθρου – MAYδες), να υπονομευτεί η παραγωγική προσπάθεια γιατί υπήρχε ανταγωνισμός των προιόντων της UNRRA που πουλιόταν…. στην ελληνική αγορά, και κυρίως υπήρξε σταδιακή εξάρτηση της Ελλάδας από τις ΗΠΑ.

Όλα τα παραπάνω κάτι θυμίζουν γι αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα των μνημονίων έχοντας την καταστήσει απολύτως εξαρτώμενη, αυτή την φορά από Ευρωπαική πλευρά, και ας είμαστε στον πυρήνα του ευρώ. Η Ελληνική οικονομία είναι κολλημένη στην ύφεση εδώ και έξι μήνες με ταυτόχρονη μείωση του ΑΕΠ κατά 0,5 % σε σχέση με πέρυσι και αυτό αποτέλεσμα της στέρησης Τζίρων εξαιτίας της μείωσης των εισοδημάτων των συνταξιούχων, των μισθωτών, και βέβαια των ελεύθερων επαγγελματιών.

Για τους φόρους δε συζητάμε γιατί όλοι γνωρίζουν.

Το Euroworking group λέει για λιτότητα μέχρι το 2023, και όποιος ζήσει μέχρι τότε…..

Μιλάνε για τεράστιο πλεόνασμα πάνω από το στόχο, όμως δεν πληρώνουν προμηθευτές του Δημοσίου, επιδόματα πολυτέκνων 55 εκατομυρίων, κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης 169 εκατομμυρίων, αποδοχές και συντάξεις 134 εκατομμυρίων.

Ακολουθούν περικοπές στις συντάξεις για ένα εκατομμύριο συνταξιούχους της τάξης του 18% εξαιτίας της προσωπικής διαφοράς. Κατά τ άλλα ακολουθεί ψηφιακή πολιορκία των φορολογουμένων με χιλιάδες κατασχέσεις λογαριασμών καθημερινά.

Οι Ευρωπαίοι φίλοι, δανειστές, εταίροι ετοιμάζουν στενό κορσέ πλεονασμάτων μέχρι το 2060 γύρω στο 2% με αρχή τα 4,6 δις, τα μέτρα του μνημονίου με άμεσο στόχο 4% πρωτογενές πλεόνασμα. Όσον αφορά τα αντίμετρα 7,5 δις αφού πιαστούν τα (φονικά) πλεονάσματα.

Όμως δεν αντέχει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αυτό το βάρος , με αποτέλεσμα η εκκλησία και οι φορείς να φροντίζουν για διατροφή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

Το νέο μνημόνιο… που εκ των πραγμάτων θα είναι χειρότερο από τα άλλα, θα πολλαπλασιάσει την φτώχεια στην Ελλάδα με αποτέλεσμα οι εκατοντάδες χιλιάδες που εξυπηρετούνται από τα συσσίτια να γίνουν εκατομμύρια και τότε η νέα UNRRA…

Θα είναι απαραίτητη ή μάλλον θα προσφερθεί στους Έλληνες, θύματα των μνημονίων σαν σχολικά γεύματα, που ήδη αναγγέλθηκε και πολλά άλλα βασικά της καθημερινής επιβίωσης.

Ένα μεγάλο γιατί η Ελλάδα; και όχι άλλες χώρες της Ευρώπης.

Και άλλο ένα γιατί; ψηφίζουν στην ελληνική βουλή αβασάνιστα και παραπλανητικά την δημιουργία της νέας UNRRA για την επιβίωση μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου