Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Ε, αυτό γιορτάζουμε σήμερα!

Σήμερα γιορτάζουμε την αποκατάσταση της δημοκρατίας α λα γκρέκα, το οποίο σημαίνει διαδοχικές κυβερνήσεις από γιους, κόρες, εγγόνια διάσημων πολιτικών πατεράδων. 

Αυτό που μας κάνει ξεχωριστούς στον πλανήτη είναι ότι διώξαμε την χούντα και τον βασιλιά, για να εφαρμόσουμε την κληρονομική δημοκρατία. Πρόκειται για μία δημοκρατία που βασίζεται στο κληρονομικό χάρισμα και έχει ως βάση το σκεπτικό "μέσα σε πολιτική οικογένεια μεγάλωσε το παιδί, δεν θα ξέρει;". 

Κι έτσι του δίνουμε μία, δύο, πενήντα δύο ευκαιρίες να γίνει πρωθυπουργός, υπουργός, βουλευτής, παίρνει και την εκλογική πελατεία του μπαμπά (κάπου πρέπει να βολευτεί και αυτή), και μετά βλέπουμε ότι τελικά δεν αρκεί το κληρονομικό χάρισμα για να κυβερνήσει και ο γόνος δεν ξέρει τελικά και πάμε και ψηφίζουμε Τσίπρες, που είναι του λαού και μετά κλαίμε με μαύρο δάκρυ. 

Αλλά στο τέλος όλο και εμφανίζεται ο εγγονός, δισέγγονος, πρωτοξάδελφος, μπατζανάκης της τάδε ή της δείνα πολιτικής οικογένειας και μας σώζει, κάτι σαν τον Σούπερμαν δηλαδή, και όταν τον βαρεθούμε ψηφίζουμε το άλλο κόμμα που έχει άλλα σόγια, που και αυτά περιμένουν υπομονετικά την σειρά τους, για να μας σώσουν. 

Και γενικά σε αυτή την χώρα όπως έχετε καταλάβει γίνεται το σώσε. 

Ε αυτό γιορτάζουμε στις 24 Ιουλίου.

1 comments: