Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

"Πολυτεχνείο Α.Ε.": Η μόνη κερδοφόρα επιχείρηση εν Ελλάδι


Το προανακριτικό πόρισμα του εισαγγελέα Τσεβά και το παραπεμπτικό βούλευμα με αριθμό 677/1975, καθώς και η 723/1975 απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών που εκδόθηκαν με βάση τα στοιχεία του προανακριτικού πορίσματος του εισαγγελέα Τσεβά, το ήθος και την αντικειμενικότητα του οποίου ουδείς αμφισβήτησε, είναι κατηγορηματικά ότι: 
Ουδείς νεκρός υπήρξε στο Πολυτεχνείο !...
 
Στην απόφαση της Δικαιοσύνης για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, δια του παραπεμπτικού βουλεύματος 677/75 του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών αναφέρονται τα εξής:...

Ουδείς απολύτως φοιτητής εφονεύθη εντός του χώρου του Πολυτεχνείου, ή εκτός αυτού οπουδήποτε εις το Λεκανοπέδιον Αττικής. 
Ουδείς πολίτης εφονεύθη εντός του Πολυτεχνείου ή εις ζώνην τριακοσίων μέτρων πέριξ αυτού. 
Οι φονευθέντες πολίτες σε διάφορες περιοχές των Αθηνών κατά το τριήμερον των συγκρούσεων, ανέρχονται εν συνόλω εις είκοσι τέσσερις και είναι οι εξής: 

Σπύρος Κοντομάρης, 
Διομήδης Κομνηνός, 
Σωκράτης Μιχαήλ, 
Toril Engeland, 
Βασίλης Φάμελλος, 
Γιώργος Σαμούρης, 
Δημήτρης Κυριακόπουλος, 
Νίκος Μαρκούλης, 
Σπύρος Μαρίνος, 
Κατερίνα Αργυροπούλου, 
Στέλιος Καραγεώργης, 
Μάρκος Καραμανής, 
Αλέξανδρος Σπαρτίδης, 
Δημήτρης Παπαϊωάννου, 
Γιώργος Γεριτσίδης, 
Βασιλική Μπεκιάρη, 
Δημήτρης Θεοδωράς, 
Αλέξανδρος Βασίλειος (Μπασρί) Καράκας, 
Αλέξανδρος Παπαθανασίου, 
Ανδρέας Κούμπος, 
Μιχαήλ Μυρογιάννης, 
Κυριάκος Παντελεάκης, 
Στάθης Κολινιάτης και 
Ιωάννης Μικρώνης.

Συμπέρασμα:

Το Πολυτεχνείο, δεν έριξε καμιά χούντα. 
Απλώς δημιούργησε τις προϋποθέσεις για τη στυγνή δικτατορία του Δ. Ιωαννίδη, με όλα τα επακόλουθά της. ΕΑΤ/ΕΣΑ, βασανισμούς πολιτών κ.λ.π., με αποκορύφωμα την τραγωδία της Κύπρου. 

Οι δήθεν "ήρωες", οι περισσότεροι των οποίων δεν είχαν περάσει ούτε απ’έξω από αυτό, εξαγόρασαν με πολύ υψηλό τίμημα τα δεινά της Ελλάδας που προέκυψαν από τον δήθεν ηρωισμό τους, τον οποίον πληρώνουμε μέχρι και σήμερα. 

ΥΓ: 

Η κεφάλα είναι του καθηγητού - σε ξένο πανεπιστήμιο, φυσικά - Νικολ. Σβορώνου. Κάποιος την είχε φτιάξει, αλλά δεν μπόρεσε να την πουλήσει. Την έφερε στο Πολυτεχνείο όπου, αυτομάτως, έγινε σημείο προσκηνύματος από εκείνους που νόμιζαν πως είναι κάποιος από τους ...πεσόντες.! 
Στην μνήμη του κατέθεσε στεφάνι και ο ίδιος ο ...Σβορώνος, ένας ευτυχής άνθρωπος που τίμησε - εν ζωή - τον νεκρό εαυτό του. 

Τέτοιες προόδους δημιούργησε το "Πολυτεχνείο Α.Ε."

Αυτή η κεφάλα λοιπόν που έχει τοποθετηθεί στο Πολυτεχνείο, δείχνει πως ένας μύθος καλά σκηνοθετημένος μπορεί να περνάει στις επερχόμενες γενιές, σαν ιστορική αλήθεια και πολλοί ευκολόπιστοι να ραίνουν την κεφάλα με άνθη και να την προσκυνούν (!) κάθε χρόνο...

2 comments: