Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Κοινωνικό μέρισμα αηθούς λαφυραγώγησης

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τα γεμιστά της κ. Φωτίου ή το πρόσφατο «είναι συνειδητή επιλογή η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξεως» του κ. Χουλιαράκη; Σε κάθε στιγμή η Κυβέρνηση Συριζανέλ δεν παύει να μας υπενθυμίζει το θράσος της. Όμως αυτό το τελευταίο είναι άνω ποταμών!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με διάγγελμά του ο Αλέξης Τσίπρας πανηγυρίζει, ότι κατάφερε «συνειδητά» να μας φορολογήσει δυο φορές πάνω από τον στόχο και υπερηφάνως ετοιμάζεται τα Χριστούγεννα ως άλλος Άγιος Βασίλης να μοιράσει «μποναμά» στα χαζά και αφελή παιδάκια του. Διότι ως τέτοια προφανώς αντιλαμβάνεται τον Ελληνικό λαό.

Λες και είναι δικά του τα χρήματα, το θρασύμι! Αποσιώπησε στο διάγγελμά του από που προέρχονται τα χρήματα του υπερπλεονάσματος. Δεν είπε ότι τα 1,9 δις. ευρώ που περίσσεψαν στον Προϋπολογισμό προέρχονται από τα 2,7 δις. φορολόγησης για το 2017. Και πως να το πει; Θα τολμούσατε εσείς ποτέ να πείτε ευθαρσώς στο πρόσωπο κάποιου ότι τον φορολογήσατε «συνειδητά» 70% πάνω από τον στόχο; Και μάλιστα έναν στόχο πλεονάσματος για τον οποίο θα ευθυνόσασταν εσείς, αφού εξ αιτίας σας θα υπήρχε το ΄Γ Μνημόνιο και ο στόχος πλεονάσματος αυτού;

Δεν είπε στους συνταξιούχους την ώρα που τους έταζε χαρτζιλίκι 200-250 ευρώ, ότι τα χρήματα αυτά προέρχονται από το ΕΚΑΣ που αυτός τους έκοψε, από τις δικές του παράνομες κρατήσεις υγειονομικής περίθαλψης που τώρα μετά Βαΐων επιστρέφει (αφού υπάρχει σχετική δικαστική απόφαση), από την υπέρογκη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των παιδιών και των εγγονιών τους, από το εδώ και τρία χρόνια πάγωμα των συντάξεων των γνωστών τους που ατύχησαν να περιμένουν να βγουν στη σύνταξη, που δικαιούνται, επί Συριζανελ και, το κυριότερο, από το «συνειδητό» πείραγμα των στόχων για το ύψος των εσόδων και των δαπανών του ΕΦΚΑ, προκειμένου να δικαιολογηθούν όλα τα παραπάνω.

Τέλος, ο κουτοπόνηρος αυτός φοροληστής στο διάγγελμά του, δεν είπε στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες ότι θα τους οδηγήσει στην πτώχευση, ότι δεν θα τους γυρίσει το ΦΠΑ που τους χρωστά και ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου απένταντί τους θα παραμείνουν απλήρωτες, στο τριπλάσιο των παροχών που εξήγγειλε, στα 4,5 δις. ευρώ που εκτινάχθηκαν από το 2015 που κυβερνά. Ούτε είπε σε όλους εμάς, στους φορολογούμενους που αδυνατούν να πληρώσουν τα 34 δις. επιπλέον φόρων από αυτά που έχουν ήδη δώσει, ότι αντί για να τους ελαφρύνει στο ελάχιστο, αντιθέτως θα μοιράσει τα χρήματά τους σε «φακελάκια» μήπως και εξαγοράσει καμία ψήφο, ώστε να μπορεί να μας υπερφορολογεί για ακόμα μία τετραετία.

Αυτά τα θλιβερά αποτέλεσαν το πραγματικό περιεχόμενο του διαγγέλματος Τσίπρα για το κοινωνικό μέρισμα από τα λάφυρα της φοροεπιδρομής. Και συν τοις άλλοις ανησυχητική παραμένει και η στάση της Νέας Δημοκρατίας επί του θέματος. Η Ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κ. Μαρία Σπυράκη είπε ότι η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει ναι επί της αρχής σε κάθε τι που ελαφρύνει τους Έλληνες παρά το γεγονός ότι το κόμμα έχει μια διαφορετική οπτική και αντίληψη. Τι στο καλό πάει να πει αυτό;

Αν στηρίξουμε αυτό το υποτιθέμενο «μέρισμα», ποια η διαφορά μας από την Κεντροαριστερά; Κόμμα που πιστεύει στην συνεργασία των τάξεων, στην Ιδιοκτησία και στην Ελευθερία των πολιτών, κόμμα της Δεξιάς, πως νοείται να συμφωνήσει σε ένα μέτρο επιδοματικής αναδιανομής πλούτου; Και τέλος πάντων σε ποια ανακούφιση αναφέρεται η κ. Εκπρόσωπος Τύπου; Τους τα ‘χει πάρει και θα τους τα ξαναπάρει του χρόνου η Κυβέρνηση, διπλά και τρίδιπλα αυτά τα χρήματα!

Έπειτα, ο Πρόεδρος μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε κάθε του ομιλία, όπου σταθεί και όπου βρεθεί επιμένει για την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο τέλμα που αντιμετωπίζει η φτωχοποιημένη Ελληνική Κοινωνία μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία και το μικρότερο κράτος που θα οδηγήσουν στην δημιουργία θέσεων εργασίας. Στο ότι θέλει έναν ανεξάρτητο Έλληνα νοικοκύρη που θα στέκεται στα πόδια του, και όχι ένα κρατικοδίαιτο κομματικό cliens (πελάτη). Λόγια του αέρα ήταν αυτά; Όχι, αλλά θα ήθελα να δω ποιος θα πείσει για αυτό τον λαό, όταν η Αριστερά μας «χτυπάει» στο μέλλον για αυτή μας την στάση επί του θέματος. Μήπως θα έπρεπε, λοιπόν, αντί μερισμάτων και άλλων σοσιαλιστικών, η αξιωματική Αντιπολίτευση να προτάξει την ανάγκη μείωσης των ληξιπρόθεσμων οφειλών ενός Κράτους-μπαταχτζή, που αν έδινε τα 1,4 δις. προς αυτό το σκοπό θα τις μείωνε κατά το 1/3, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να προσλάβουν κανένα εργαζόμενο;

Η Δεξιά παράταξη πρέπει, αν θέλει να δώσει το στίγμα της, να αποβάλλει φοβίες και ενοχικά σύνδρομα 40 χρόνων και να μπει δυναμικά στη μάχη των ιδεών που η Αριστερά κομπάζει ότι είναι θριαμβεύουσα. Ειδάλλως, λίγο πριν τις διαφαινόμενες εθνικές εκλογές, κινδυνεύει με μία συντριπτική επικοινωνιακή και ιδεολογική ήττα, την οποία αν νομίζουν στην Πειραιώς ότι δεν θα την πληρώσουμε στο μέλλον, είναι τουλάχιστον αφελείς.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου