Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Η εκδίκηση της γυφτιάς...

Δεν θα ασχοληθώ με την υπερψήφιση της κατάργησης της απεργίας από τους …υπέρμαχους της απεργίας. Είναι η λεγόμενη εκδίκηση της γυφτιάς. Η απεργία αποτελούσε το πρωταρχικό όπλο του ΣΥΡΙΖΑ κατά της εργοδοσίας. Με πολύμηνες απεργίες έκλεισαν επιχειρήσεις, με συνεχείς απεργίες έδιωξαν επενδυτές. Επί έτη, ορκίζονταν ότι το ιερό δικαίωμα στην απεργία αποτελεί κομμάτι της ψυχής τους.Αδιαπραγμάτευτο. Χτες χειροκρότησαν την κατάργηση…

Αλλά όταν έχεις γελοιοποιηθεί μια φορά στα μάτια των πολιτών, η συνεχής γελοιοποίηση δεν προσθέτει κάτι περισσότερο. Πόσο να βραχεί ο βρεγμένος των μπροστάρηδων ΣΥΡΙΖΑίων στους απεργιακούς αγὠνες, από το φτύσιμο; Χτες έμειναν με την απαγόρευση στο χέρι…

Ομως, για μένα το μέγα ζήτημα ήταν η κατάργηση των επιδομάτων στις οικογένειες με τρία παιδιά ή και πολύτεκνες. Και η κατάργηση δεν αφορά στον ψευδόμενο ΣΥΡΙΖΑ ή στην Φωτίου. Αυτή πιστεύει ότι όσοι έχουν περισσότερα από δύο παιδια αυτόματα είναι και οπαδοί αστικών κομμάτων. Τους τιμωρεί κόβοντας τα επιδόματα.

Δίνει όμως 60 ευρώ στις οικογένειες με ένα παιδί ή δύο. Ειλικρινά πιστεύει ότι τα εξήντα ευρώ “θα πείσουν» ένα ζευγάρι να προχωρήσει σε δεύτερο ή και σε τρίτο παιδί; Με εξήντα ευρώ το μήνα καλύπτονται στοιχειωδώς οι άμεσες ανάγκες του; Η ανευθυνότητα ξεπερνά την προηγούμενη γελοιότητα.

Αλλά η ανευθυνότητα έχει όνομα και λέγεται Δημογραφικό. Κι είναι εθνικό ζήτημα. Ομως η κάθε Φωτίου δεν αντιλαμβάνεται τί σημαίνει εθνικό. Αυτή η λέξη όπως και οι λέξεις πατρίδα, θρησκεία,οικογένεια έχουν διαγραφεί από το λεξιλόγιό τους.

Αυτοί που ψήφισαν ΚΑΙ την κατάργηση των επιδομάτων ας ρίξουν μια ματιά στην αίθουσα: Οι περισσότεροι είναι ήδη στην τρίτη ηλικία, όπως η Φωτίου, ή πλησιάζουν ολοταχώς. Ο πληθυσμός στην Ελλάδα είναι κουρασμένος και γερασμένος. Το ζωντανότερο και δυναμικότερο κομμάτι του φεύγει για το εξωτερικό και δεν γυρίζει να κοιτάξει πίσω του.

Ποιοί, σε μια δεκαετία, θα φυλάξουν σύνορα και ποιοί θα πάρουν στα χέρια τους το μέλλον μας; Ας έκοβαν κονδύλια από την Αμυνα- έτσι κι αλλιώς ο χειρισμός τους μόνον υποψίες δημιουργουύν- παρά να αφήνουν την Ελλάδα έρημη, θύμα της υπογεννητικότητας.

Κάθε φορά λένε στην Βουλή για την ”βραδυφλεγή βόμβα“ του Δημογραφικού αλλά η κυβέρνηση των Τσίπρα και Καμμένου- της οποίας η ασχετοσύνη και η αβελτηρία υπερβαίνει πάσης προηγούμενης- κόβει επιδόματα στις πολύτεκνες οικογένειες και στις οικογένειες με τρία παιδιά για να διορίσει τον στρατό των συντρόφων-ψηφοφόρων. Είναι προδοσία.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου