Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Να τους κλαίς…

Τα Σκόπια τζίφος. Ο Ζαέφ ζητάει τα μισά ιμάτια της δυναστείας των Μακεδόνων. Να του χαρίσει ο Τσίπρας ένα μέρος της Ιστορίας της Μακεδονίας. Να του λύσουμε πχ. τον Γόρδιο Δεσμό για να μας επιτρέψει να λέμε ότι ο Αλέξανδρος είναι Ελληνας. Να του παρέχουμε και ολίγη Ολυμπιάδα για να μας παραχωρήσει μεγαλύτερο ποσοστό στον Φίλιππο! Τρέλα με κορδέλα; Οχι. Ρωτείστε τον τί του έχει υποσχεθεί ο Τσίπρας.

Ο Ερντογκάν θυμήθηκε τον Σαγγάριο και τα παστά ψάρια. Μας καλοτυχίζει που ξέραμε κολύμπι. Κι εμείς να θυμηθούμε τα Δερβανάκια και την Τριπολιτσά για να πατσίσουμε. Ας όψεται ο Παυλόπουλος- που έκανε τη χάρη στον Τσίπρα- και μας τον κουβάλησε εδώ χωρίς καμία διπλωματική προετοιμασία. Ηρθε ο Ερντογκάν μας έβρισε, μας απείλησε μέσα στο σπίτι μας. Και η κυβέρνηση; Να την λυπάσαι.

Το Βόρειο Ιόνιο πήγαινε ο Τσίπρας να το μοιράσει με την Αλβανία αλλά το πράγμα μπερδεύτηκε και μπήκαν στη μέση οι απόγονοι των Τσάμηδων που έφυγαν από την Παραμυθιά μαζί με τους Γερμανούς φοβούμενοι την αντεκδίκηση των συγγενών εκείνων που κατέδωσαν και εκτέλεσαν οι Ναζί. Τολμούν να ζητούν πίσω την δημευμένη περιουσία τους. Ως “επαναπατρισθέντες» και αυτοί; Ρωτείστε στου Μαξίμου.

Η τουρκική ακταιωρός έπεσε πάνω στο σκάφος του Λιμενικού.Αλλά πρόλαβε ο Κοτζιάς και είπε ότι εμείς έχουμε μέτρο στις αντιδράσεις μας και κατάπιε τον εμβολισμό ο Τσίπρας ένεκα του μέτρου. Μετά ήρθε η σύλληψη των δυο αξιωματικών στις Καστανιές. Ο Φίλης είπε ότι δεν είναι και κανένα σπουδαίο θέμα και η κυβέρνηση αξιολόγησε ότι δεν έτρεχε τἰποτε. Σήμερα 15η μέρα και οι αξιωματικοί είναι στις τουρκικές φυλακές και ο πρωθυπουργός δεν βρήκε δυο λέξεις για να τις πεί στις οικογένειες του. Βουβάθηκε η ευαισθησία.

Είχε προηγηθεί κι εκείνη η ολική εξαφάνιση του ηθικού πλεονεκτήματος με τους εκατομμυριούχους υπουργούς που εισέπρατταν χίλια ευρώ επίδομα για το διαμέρισμα στο Κολωνάκι. Ψιλικατζήδες.

Προχθές η εικόνα της κυβέρνησης ολοκληρώθηκε με το περίστροφο του Ιβάν, στην Τούμπα, τον κολλητό του Τσίπρα, που προστάτευαν 4-5 φοουσκωτοί. Ρεζίλι η Ελλάδα στον κόσμο όλο για την ποδοσφαιρική της παράγκα. Αλλά ο ολιγάρχης Σαβίδης και Τσίπρας χρωστούν πολλά ο ένας στον άλλο, γράφει ο Spiegel. Και που να δείτε τί χρωστάει ο Καμμένος στον Σαβίδη! Επειδή κάνει την πάππια;

Ομως, ας είμαστε λογικοι. Τί έμενε να κάνει το Μαξίμου πάνω στη γενική κατάρρευση; Προπαγάνδα λάσπης. Κι έτσι θυμήθηκε τον Αντώνη Σαμαρά. Η “κουκουλωμένη” του Φρουζή βρήκε, λέει μία καρτ βιζίτ του Σαμαρά που πάνω είχε γράψει ιδιοχείρως το τηλέφωνο του Σταικούρα, δηλαδή του Υπουργού Οικονομικών και την πήγε στην Τουλουπάκη. Και αυτό το μέγα εύρημα το έστειλε η Τουλουπάκη στη Βουλή. Και εμφανίστηκε σαν …βόμβα από τον εργολάβο Βαξεβάνη που θα μείνει άνεργος και καρπαζοεισπράκτορας χωρίς την προστασία Μαξίμου.

Πήγε ο Φρουζής σε σύσκεψη στο Μαξίμου ως πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας –με ανοιχτή επικοινωνία με τους εκπροσώπους της τρόικας και την Ανγκελα Μέρκελ, όταν επισκέφτηκε τη χώρα μας στις αρχές του 2013- και πώς έγινε να έχει πάνω στην κάρτα του Σαμαρά γραμμένο το τηλέφωνο του Σταικούρα; Δηλαδή, επειδή ο πρωθυπουργός παρέπεμψε τον πρόεδρο του ΣΦΕΕ στον Σταϊκούρα έφυγε …το τροχήλατο από το Μαξίμου και πήγε βόλτα στην Πανεπιστημίου, όπου το γραφείο Σταϊκούρα; Και αυτό λέγεται…βόμβα;

Οι καρπαζιές πέφτουν βροχή κι ο Τσίπρας στριμωγμένος στα σχοινιά τρώει το ξύλο της αρκούδας. Μέσα και έξω από την Ελλάδα. Αλλά με στρακαστρούκες δεν ισοφαρίζει το χάλι του. Ο Σαμαράς ούτε να καταδεχτεί να του απαντήσει. Ας του στείλει λουλούδια με την κάρτα του. Να την φυλάξει για να την καταθέσει ως τεκμήριο …όταν θα απολογείται για όσα έχει κάνει.

Αντε σβέλτα βρέστε κάτι άλλο…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου