Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Ούτε το όνομά του, άθλιοι;

Οι ανακοινώσεις συλλυπητηρίων του Πρωθυπουργού, του Προέδρου της Βουλής και του υπουργού Αμυνας δεν περιελάμβαναν το όνομα του πεσόντος εν ώρα καθήκοντος Γεωργίου Μπαλταδώρου. Μπορεί να είναι απλή αμέλεια, πλην όμως θλιβερή.

Aλλος ένας έλληνας πιλότος χάθηκε στα νερά του Αιγαίου την Πέμπτη. Ο σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος. Επέστρεφε στην βάση του έπειτα από επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες οδηγήθηκε στον θάνατο παραμένουν αδιευκρίνιστες. Είναι σαφές και βέβαιον όμως ότι έπεσε εν ώρα καθήοντος.

Ηταν αναμενόμενο ότι θα ακολουθούσαν οι δηλώσεις των πολιτικών παραγόντων. Οι περισσότερες τετριμμένες, μπορεί και ειλικρινείς.

Πλην όμως, από κάποιες από αυτές έλειπε κάτι.

Τόσο στην προπετή ανάρτηση στο Τwitter του Πάνου Καμμένου, όσο και στις επίσημες δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση αναζητούσε κάποιος κάτι. Το όνομα του πεσόντος εν ώρα καθήκοντος.

Ο υπουργός Αμυνας έγραψε στο Τwitter: 
«Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ».
Ενας Ελληνας πιλότος, ανώνυμος.

Ο Πρωθυπουργός είχε να αναφέρει τα εξής: 
«Xάσαμε έναν σπουδαίο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας, που έφυγε την ώρα του καθήκοντος. Η οδύνη όλων μας είναι μεγάλη.Η σκέψη μας βρίσκεται στην οικογένεια & τους συναδέλφους του. Εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας εκφράζω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».
Σπουδαίος πιλότος. Ανώνυμος;

Ο Πρόεδρος της Βουλής είχε να πει τα εξής: 
«Εκ μέρους όλων των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θα ήθελα να εκφράσω την οδύνη μας για τον θάνατο του πιλότου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος. Η βουλή των Ελλήνων αποδίδει (sic) φόρο τιμής στην μνήμη του. Εφυγε υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας αλλά θα μείνει για πάντα στις καρδιές και τη μνήμη μας. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».
Θα μείνει στις καρδιές και την μνήμη μας. Αλλά το όνομά του το λησμονήσαμε ήδη βγάζοντας την ανακοίνωση.

Είναι ίσως άδικο να μιλήσει κάποιος για ασέβεια.

Οφείλουν όμως όλοι να θυμούνται: υπό τις παρούσες συνθήκες ο σεβασμός στο ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η βασική προτεραιότητα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου